Dragoste

#relatii #casatorie #nunta #barbati

Semne care spun ca un barbat este pregatit (sau nu) pentru casatorie

Barbatii si casatoria - oare de ce este nevoie pentru ca cele doua sa functioneze? Nu putine sunt intamplarile cand un barbat se lasa cu greu convins ca ar fi timpul sa isi intemeieze o familie.

 

Daca va aflati intr-o astfel de ipostaza pentru inceput va confruntati cu un aspect negativ si unul pozitiv. Cel negativ spune ca orice ati face nu puteti accelera acest proces deoarece fiecare om are propriul ceas biologic si se va intampla atunci cand se va simti cu adevarat pregatit. Aspectul pozitiv tine de firea viitoarelor sotii si modalitatile prin care incearca sa isi formeze un viitor alaturi de partenerii vizati.

Este important de stiut ca vorbele dulci, manipularea sau presiunea nu sunt intotdeauna metodele indicate pentru a reusi intr-un mariaj si nu numai. In schimb naturaletea, sinceritatea si devotamentul reprezinta alte virtuti care de fiecare data au facut o relatie sa devina mai profunda.

Dar, totusi, care sunt acele semne care ne spun ca barbatul pe care ni-l dorim este pregatit de casatorie? Cei de la SexGen.ro vin si prezinta cateva dintre ele, mai generale, aplicabile in majoritatea unor astfel de situatii. Insa nu uitati ca fiecare persoana este unica si are anumite caracteristici care o definesc, deci, unele semne s-ar putea sa tina de fina cunoastere a partenerului.

Este independent din punct de vedere financiar

Si barbatii au un ceas biologic numai ca modalitatea in care bate difera de cea a femeilor. Marea majoritate a barbatilor isi focuseaza prioritatile mai intai pe castigarea unui confort finaciar si apoi pe intemeierea unei familii. Daca el nu poate sa isi plateasca propriile facturi sau cheltuielile personale, cu atat mai putin va dori sa sustina si o sotie. Astfel, daca acesta este dornic sa se angajeze intr-o relatie serioasa si sa aiba responsabilitati, adica este matur, mai mult ca sigur ca este pregatit sa isi intemeieze si o familie si chiar sa aiba copii.

A descoperit dorinta de a fi tata

Atunci cand un barbat observa un copil si ii acorda o atentie deosebita este un semn clar ca acesta isi doreste unul. De cele mai multe ori consideram ca este bine sa avem copii la varste nu foarte inaintate, insa s-a constatat ca varsta poate avea un efect major asupra atitudinii fata de casatorie.

Cei mai multi barbati considera ca pana la varsta de 26 de ani nici nu are rost sa se gandeasca la casatorie. De fapt, acestia intre 27-33 ani trateaza cu maxima seriozitate aceasta posibilitate. Barbatii care au ales sa treaca printr-o facultate se casatoresc ceva mai tarziu, intre 30-38 de ani. Dupa 38 de ani sansele ca acestia sa isi doreasca o familie scad simtitor, ramanad cel mai probabil burlaci pe viata.

Chiar daca sunteti prieteni se poarta ca un sot

Cand un barbat este pregatit sa devina sot se poarta ca unul. Chiar daca nu ati purtat discutii referitoare la casatorie, acesta face planuri de viitor, va prezinta familiei si prietenilor, va suna zilnic sau chiar va propune sa va mutati impreuna, este atent la dorintele voastre si la detaliile care va fac viata mai frumoasa. Daca face promisiuni, insa nu stabileste un dead line atunci s-ar putea sa apara oarece conflicte privitoare la viitorul vostru impreuna.

Acestea sunt doar cateva semne care spun ca barbatul pe care il iubiti este pregatit sa isi uneasca viata cu a voastra.

Dar, iata si cateva semne care spun ca barbatul nu este pregatit pentru casatorie, semne care ar putea duce la evitarea aparitiei unor conflicte.

Cand observati ca este imatur din punct de vedere finaciar, adica in loc sa isi canalizeze gandurile si banii pentru intemeierea unei familii sau viitoare familii prefra sa cumpere un sistem audio de ultima generatie, atunci ar trebui sa va ganditi mai bine la posibilitatea de a incheia casatoria.

Daca in locul vostru prefera sa iasa cu prietenii, adica acestia au parte de mai multa atentie din partea lui decat aveti voi, iar este un semn care va arata indisponibilitatea in ceea ce priveste angajamentul marital.

Atunci cand perspectiva unei discutii serioase, lamuritoare in privinta viitorului comun este evitata prin diferite stratageme, precum precaritatea locului de munca, timpul limitat ramas dupa satisfacerea obligatiilor sociale sau pur si simplu teama de viitor, este bine sa va reorientati atentia si sa va reganditi prioritatile. El oricum nu o va face.

Cand se ajunge la situatia in care va face tot timpul sa plangeti si nu sunt lacrimi de fericire este mai bine sa evitati o vizita la notar pentru un eventual divort.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare