Dragoste

#comunicare cuplu #dragoste cuplu #cuplu fericit #relatii de cuplu

Secretul unei relatii solide de cuplu

Dupa ce treci de etapa indragostirii, cu fluturi in stomac si o viziune roz asupra lumii, relatia de cuplu este una matura, in care alte lucruri ajung pe primul plan. Conform unor studii, s-a ajuns la concluzia ca unul dintre secretele unei relatii solide, reusite, o reprezinta bunatatea. Cand persoana iubita este buna cu tine, te face sa te simti mai iubita, mai apreciata si mai inteleasa.

Iata in continuare secretul unei relatii fericite:

1 Spune " buna dimineata "

Conform unor studii, 94% dintre cuplurile care spun in fiecare zi "buna dimineata" partenerului de viata considera ca sunt impliniti in dragoste. Dimpotriva, cuplurile care spun rar aceste cuvinte declara ca relatia lor lasa de dorit.

2 Multumeste-i cand face ceva pentru voi doi

Este usor sa-i spui persoanei iubite "multumesc" atunci cand iti incheie fermoarul la spate sau iti face un masaj la talpi. Insa putini sunt cei care spun "multumesc" in situatiile in care partenerul de viata face ceva nu doar pentru celalalt, insa pentru relatia in sine. Daca duce gunoiul, o face pentru amandoi, nu doar pentru o singura persoana. De aceea, merita, fara indoiala, aprecierea ta pentru gestul lui.

3 Lauda-ti partenerul in public

Daca exista un lucru pe care il apreciezi sincer la el si vrei sa i-l spui imediat, fa-o, chiar si atunci cand sunteti in public. Desigur, trebuie sa te rezumi la un subiect care nu este intim. Exprimarea admiratiei intr-un mod sincer si natural, de fata cu altii, are un efect benefic asupra persoanei iubite.

4 Lasa-l sa vorbeasca

Unul dintre lucrurile care distrug o relatie este tendinta permanenta a unuia dintre parteneri sa domine intr-o conversatie. Multi o fac inconstient, altora nu le pasa cu adevarat de ceilalti si tot ce vor este sa se auda pe ei. Intr-o relatie solida, ambii parteneri sunt, pe rand, vioara intai. Ambii au nevoie sa se faca auziti si, mai ales, ascultati.

5 Ofera afectiune

Afectiunea este un ingredient de baza pentru orice relatie reusita . O imbratisare spontana, un sarut, o mangaiere sau o atingere blanda sunt ingrediente cheie care hranesc relatia si cresc nivelul de intimitate.

6 Respectul

Pare usor de spus si greu de facut: respectul este esential intr-o relatie fericita , insa multi isi pierd cumpatul si spun sau fac lucruri regretabile. Este nevoie de autocontrol pentru a nu rosti niciodata cuvinte si a nu face niciodata gesturi care il afecteaza puternic pe celalalt. Astfel de greseli, chiar daca sunt in aparenta iertate, lasa urme sufletesti si nu sunt niciodata uitate.

7 Pune-te pe locul 2 cand este cazul

Uneori, intr-o relatie este nevoie sa lasi deoparte interesele si nevoile personale, pentru ca lucrurile sa reintre pe fagasul normal. Spiritul de sacrificiu este esential pentru ca o relatie sa mearga bine si, mai devreme sau mai tarziu, esti pus in situatia de a alege.

8 Increderea

O relatie stabila este o relatie in care cei doi parteneri au un comportament placut, liniar, fara oscilatii. Fiecare trebuie sa aiba incredere in celalalt, in caz contrar cuplul nu poate construi nimic impreuna.

Sursa foto: timesofindia.indiatimes.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului