Dragoste

#competitie #fericire #imunitate #bani #sex #multumire #comparatie

Secretul fericirii: sa crezi ca faci mai mult sex decat vecinii tai

Sexul are numeroase beneficii pentru sanatate: contribuie la un somn linistit, are efect de intinerire, alunga durerile de cap, intareste imunitatea, prelungeste viata, alunga stresul si iti da o stare de bine. Specialistii sustin ca sexul mai are un beneficiu deloc de neglijat: acela ca stimuleaza sentimentul de fericire. Daca tu consideri ca faci sex mai des decat vecinii sau prietenii tai, esti mai fericit.

In urma unei cercetari ample, la care au participat peste 15.000 de persoane in intervalul 1993-2006, profesorul Tim Wadsworth, de la Universitatea Boulder (Colorado, SUA), a constatat ca cei mai multi oameni sunt mai fericiti atunci cand isi imagineaza ca fac mai mult sex decat vecinii lor. Prin comparatie, respondentii care au marturisit ca nu cred ca fac sex la fel de des precum vecinii lor sunt mai putin fericiti.

Sexul mentine fericirea, la fel ca banii

Autorul studiului sustine ca sexul are acelasi efect asupra unei persoane precum banii. Daca stii ca ai mai multi bani decat vecinul tau, esti mai fericit. Acelasi sentiment de multumire categorica apare si in cazul partidelor de sex, arata Wadsworth.

"Suntem fericiti atunci cand avem parte de mult sex, dar suntem si mai fericiti atunci cand credem ca avem mai multe relatii intime decat alte persoane cunoscute", a declarat profesorul universitar cand si-a prezentat lucrarea.

Sexul, o competitie inchipuita intre cunoscuti

Esti mai fericit daca iti imaginezi ca faci sex mai des decat vecinul tau? Suna a competitie inchipuita, deoarece, in realitate, nu poti avea siguranta ca intr-adevar ai parte de mai multe relatii intime decat vecinul, prietenul sau o alta persoana pe care o cunosti.

Cercetarea profesorului Tim Wadsworth scoate la iveala urmatoarele statistici intr-un grup de prieteni sau vecini:

  • persoanele care au declarat ca faceau sex de cel putin trei ori pe luna erau cu 33% mai fericite decat persoanele care au declarat ca nu au avut parte de sex in ultimul an.
  • persoanele care au declarat ca faceau sex o data pe saptamana erau cu 44% mai fericite.
  • persoanele care au declarat ca aveau doua-trei raporturi sexuale pe saptamana aveau cu 55% mai multe sanse de a atinge un nivel mai inalt de fericire.
  • persoanele care au declarat ca faceau sex de doua-trei ori pe luna, dar isi imagineau ca vecinii sau prietenii lor faceau sex o data pe saptamana aveau un nivel al fericirii cu 14% mai mic.


Sursa foto:womenshealthmag.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului