Dragoste

#relatie de cuplu #indragostiti #inceputul relatiei

Ritmul corect la inceputul relatiei

Cand te-ai indragostit, poate fi foarte dificil sa nu te lasi purtat de val. Afla care este ritmul corect la inceputul relatiei care iti asigura sanse cat mai mari de reusita.

Daca sari pasi importanti intr-o relatie, risti ca totul sa se termina rapid. Primul contact sexual poate grabi relatia, dar problemele cele mai mari pot aparea de la un atasament emotional puternic timpuriu. Incearca patru sfaturi care te pot ajuta sa gasesti un ritm bun al relatiei, care sa ocoleasca pericolele asociate inceputului.
 

Evita sa petreci un weekend impreuna la inceput


Chiar daca ai vorbit mult cu cineva online sau la telefon, nu este recomandat ca prima intalnire sa se prelungeasca mai mult de cateva ore. Cand este scurta, ai destul timp la dispozitie pentru a explora unele compatibilitati cu partenerul fara sa epuizati subiectele de discutie.

Un weekend petrecut impreuna la inceputul relatiei poate crea probleme. Chiar daca entuziasmul fata de noua relatie este urias din partea amandurora, tine cont de faptul ca nu sunteti inca prea departe de statutul de "straini".

Daca descoperi prea repede trasaturi sau obiceiuri ale partenerului care te irita, relatia se poate termina rapid.
 

Nu-ti modifica drastic viata


Chiar daca totul pare minunat si crezi ca ti-ai gasit in sfarsit jumatatea, nu te grabi sa-ti organizezi viata in jurul noului partener. Pastreaza-ti obiceiurile si intalnirile cu prietenii si fa-i usor loc partenerului in viata ta. Echilibrul poate fi sanatos pentru relatia de cuplu si pentru tine pe termen lung.

Nu-ti ignora prietenii si rudele doar pentru ca ai un companion nou. Daca te astepti ca ei sa fie alaturi in momentele grele, dar si in cele bun, nu ii poti da la o parte oricat de interesant ar fi noul partener.
 

Controleaza-ti impulsurile


Relatia poate fi grabita prea mult daca nu-ti poti controla impulsurile. Acestea sunt periculoase mai ales in jurul sarbatorilor sau al aniversarilor, in care simti nevoie sa-i spui cuiva "Te iubesc" si sa-l tii in brate.

Daca stii ca poti deveni sufocant in aceasta perioada, evita abuzul de bauturi alcoolice. Te-ai putea trezi cu o durere de cap si cu senzatia vaga ca ai facut o prostie: ai lasat un mesaj in mesageria vocala a noului partener in care ii spui cat de mult il iubesti.

Petrece aceste momente alaturi de prieteni sau familie si ei te vor sustine si te voi impiedica sa faci greseli pe care le-ai putea regreta mai tarziu.
 

Nu lasa entuziasmul sa te domine


Entuziasmul este o componenta importanta a starii euforice pe care o ai cand te indragostesti. Daca il scapi insa de sub control, poti lua decizii care par rationale pe moment, dar descoperi mai tarziu ca au fost complet gresite.

Controleaza-ti entuziasmul mai ales atunci cand noul partener iti face declaratii romantice. Nu ignora marturisile lui, dar observa-le in context. Nu v-ati cunoscut de multa vreme si profunzimea sentimentelor nu a avut timp sa se dezvolte cu adevarat.

Tine cont de sfaturile pentru ritmul corect la inceputul relatiei si nu lasa partenerul sa grabeasca prea mult relatie. De multe ori, timpul petrecut la inceput in exces poate distruge o relatie care ar fi avut sanse de a avea un viitor frumos.

Sursa foto : Ljepota.ba

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare