Dragoste

#comunicare #complimente #compromisuri #armonie cuplu #rezolutii Anul Nou #incurajari

Rezolutii de Anul Nou: Sfaturi pentru a fi un partener de viata mai bun in 2014

Anul Nou este tot mai aproape, iar lista cu rezolutii pentru 2014 pare sa nu se mai termine. Cum cele mai multe dintre obiectivele pe care ti le pui la sfarsitul anului se refera la imbunatatirea relatiei de cuplu sau a casniciei, noi te ajutam sa le pui in practica cu cateva sfaturi la indemana, oferite de psihologi. Iata cum poti deveni un patener mai bun pentru jumatatea ta in 2014!

Stii bine ca intr-o relatie exista suisuri si coborasuri, certuri si impacari si ca, desi nu iti place sa recunosti, de multe ori, ai fost cauza disensiunilor aparute de-a lungul anului in cuplul tau. Daca vrei sa transformi certurile in istorie si sa ai relatia perfecta in noul an, invata sa fii un partener de viata mai bun!

Fa compromisuri!

Secretul unei relatii fericite si de lunga durata este compromisul. Fiecare dintre parteneri trebuie sa invete sa faca mici compromisuri in relatie si sa lase de la el, atunci cand este cazul. Incapatanarea si orgoliul nu fac casa buna in relatia ta, de aceea, este important sa inveti cand este cazul sa cedezi si cand nu, astfel incat sa eviti conflictele si sa domneasca armonia in cuplul tau.

Gandeste de doua ori inainte de a vorbi o data!

Una dintre greselile frecvente pe care le fac cuplurile este ca actioneaza din impuls. Atunci cand spiritele se incing, fiecare dintre parteneri spune lucruri pe care le regreta mai tarziu. Este foarte important ca in momentele de maxima tensiune sa inveti sa te calmezi si sa reactionezi cu prudenta, gandindu-te cu atentie la repercusiunile a ceea ce vei spune.

Complimenteaza-ti si incurajeaza-ti partenerul!

Nu uita sa ii amintesti din cand in cand partenerului tau de ce il iubesti, cat este de bun, generos si sa il incurajezi in tot ceea ce vrea sa intreprinda nou in viata lui. Suportul acordat la nevoie si complimentele spuse in momentele potrivite va vor apropia mai mult si va vor aduce mereu aminte de ce va iubiti.

Fa-l sa zambeasca in fiecare zi!

Daca vrei ca in 2014 sa fii un partener de viata mai bun, atunci fa-ti jumatatea sa zambeasca zilnic. Indiferent ca ii spui o vorba calda, ca il complimentezi sau ca ii faci mici surprize, asigura-te ca gesturile si cuvintele tale au menirea de a-i aduce zambetul pe buze.

Asculta-ti partenerul si fii mereu alaturi de el!

Fii alaturi de partenerul tau la bine, dar mai ales la rau. Asculta-l cu atentie si rabdare ori de cate ori are ceva de spus si da dovada de intelegere fata de problemele lui.


Sursa foto: comoeliminarelherpes.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare