Dragoste

#skype #messenger #cuplu #relatie la distanta #relatie

Relatiile la distanta

O relatie  la distanta poate reprezenta o piatra de incercare in viata unui cuplu. Dar atunci cand este vorba despre sentimente sincere, nimic nu ar trebui sa stea in calea acestora. Totusi, deznodamantul relatiilor la distanta nu este intotdeauna unul fericit, si din pacate, nu se poate scrie o reteta de succes valabila oricarui cuplu.

 

Rezultatul unei anchete sociologice poate parea surprinzator, dar respectivul studiu realizat in cadrul Universitatii Purdue din SUA demonstreaza ca distanta dintre parteneri poate face minuni, apropiindu-i pe acestia si imbunatatindu-le comunicarea in cuplu . Partenerii implicati intr-o relatie la distanta petrec clipe de calitate impreuna, incercand sa profite de timpul pe care il au, vorbesc mai mult despre relatia si despre sentimentele lor si au mai putine certuri.

Toate acestea creeaza o apropiere care se pierde atunci cand sunt analizate cuplurile ce isi petrec zilnic timpul impreuna, acestea din urma fiind legate de activitatile comune desfasurate, cum ar fi responsabilitatile casnice. Totusi, exista si pareri care contrazic aceasta teorie. O relatie la distanta nu este "sanatoasa", pentru ca partenerii nu se pot bucura de o apropiere atat emotionala, cat si fizica, acestia fiind nevoiti sa se "chinuie" zilnic vazandu-i pe cei din jur cum impart clipe de tandrete impreuna.

Nu lasa distanta sa isi spuna cuvantul

Desi decizia de a continua o relatie la distanta apartine in totalitate cuplului, exista cateva mijloace prin care comunicarea poate fi facilitata. Internetul face intr-adevar minuni. Recent, s-au introdus o serie de programe cu ajutorul carora comunicarea la distanta a devenit chiar gratuita, singura conditie fiind descarcarea programului de pe internet si accesarea acestuia. Programe ca Skype, VoipBuster, YahooMessenger, WindowsLive sunt absolut gratuite si, insotite de o camera web , ofera comunicarea la standarde inalte.

De asemenea, extinderea continua si ofertele variate ale companiilor aeriene low-cost permit aproape oricarei persoane sa calatoreasca confortabil, la un pret accesibil, aproape oriunde in lume. Retelele de telefonie mobila vin sa completeze cerintele de comunicare si in cazul acesta companiile aducand pe piata pachete ce includ reduceri si oferte pentru apelurile si mesajele directionate in afara tarii.

Acorda-i incredere partenerului

Daca in privinta mijloacelor de comunicare cuplurile implicate intr-o relatie la distanta nu trebuie sa isi faca griji, totusi exista probleme ce nu pot fi rezolvate numai cu tehnologia avansata. Increderea este una dintre ele. O relatie la distanta nu permite partenerilor sa petreaca zilnic un anumit timp impreuna, si de aceea increderea este mai greu de mentinut. Dar prin comunicare, prin stabilirea unui program de intalnire "online", prin respectarea angajamentelor si implicit prin respectarea partenerului, increderea, una din bazele relatiei, ramane nealterata si poate asigura continuitatea acesteia.

Ofera-i mici cadouri virtuale

De cele mai multe ori, micile surprize sunt cele mai importante, asa ca o relatie la distanta poate fi condimentata si "indulcita" prin mici atentii trimise prin posta sau e-mail, care, ajunse la  partener, ii confirma imediat ca sentimentele celuilalt nu au scazut in intensitate, fie ca este vorba de o felicitare, un mic cadou, sau orice altceva; imaginatia este singura limita .

Discutati despre viitor

Planurile de viitor sunt un ingredient esential pentru mentinerea unei relatii la distanta; perspectiva unei impliniri  a cuplului ii determina pe parteneri sa se mobilizeze si orice urma de neincredere poate fi astfel stearsa.

Asadar, trecand peste toate piedicile si riscurile asumate, o relatie la distanta are toate sansele de a deveni o experienta de maturizare si de cunoastere, cultivand iubirea dintre parteneri si demonstrand astfel ca dragostea poate infrange orice distanta.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului