Dragoste

#neglijenta #cuplu #comoditate #relatie #relatii de cuplu

Relatiile intre comoditate si neglijenta

La inceputul relatiei te straduiesti sa arati extraordinar si planifici fiecare intalnire in detaliu. Astazi nici nu-ti mai amintesti cand te-ai coafat ultima data inainte de o intalnire, iar cand va vedeti, decideti spontan ce sa faceti. Neglijenta apare frecvent in cuplurile de lunga durata, atat in ceea ce priveste aspectul fizic, cat si bunastarea cuplului. Specialistii in relatii atrag atentia, insa, ca neglijenta este periculoasa intr-o relatie.


Cum apare neglijenta in cuplu


La inceputul fiecarei relatii lumea incearca sa se prezinte in cea mai buna lumina si face eforturi considerabile pentru ca intalnirea sa fie una reusita si pentru a arata excelent. In timp, eforturile se diminueaza, pana cand sunt inlocuite de nepasare.

Daca preferi sa-ti prinzi parul rapid intr-o coada in loc sa-l coafezi, daca nu mai planifici niciun program concret pentru timpul petrecut cu persoana iubita, trebuie sa stii ca un astfel de comportament este, in ochii specialistilor primul pas spre distrugerea relatiei.

Un motiv pentru care apare neglijenta in cuplu este ideea gresita ca odata ce esti intr-o relatie, lucrurile sunt batute in cuie. In realitate, insa, nu este nimic sigur, chiar daca acum ai un sot si o casnicie.

Daca nu se ajunge la ruptura definitiva din cauza neglijentei fata de sine si de relatie, te vei confrunta cel putin cu o viata sexuala nesatisfacatoare.


Cum sa eviti neglijenta in cuplu


In primul rand, chiar daca te simti iubita si in siguranta, nu lua totul de-a gata, ca si cum ti se cuvine acea relatie. Exista un pericol in a te simti prea confortabil in proprii tai papuci. Chiar daca partenerul tau te iubeste acum, este atras de tine si va simtiti minunat impreuna, nu inseamna ca intr-o zi lucrurile nu s-ar putea schimba.

Pentru a evita neglijenta, elimina comportamentele gresite. Nu mai comanda de mancare atat de des. In schimb, mergi cu persoana iubita la cumparaturi si distrati-va incercand tot felul de retete in bucatarie.

O alta greseala facuta de cupluri este faptul ca prioritizeaza siguranta in detrimentul atractiei. Chiar daca alaturi de o persoana te simti in siguranta si te bucuri de o viata confortabila si linistita, in timp partenerii se distanteaza. Pentru ca un cuplu sa supravietuiasca si sa fie implinit trebuie sa existe acea chimie intre cei doi, scanteia atractiei care ii face mereu sa fie legati printr-un fir invizibil.

Plictiseala si rutina sunt alte cauze ale neglijentei in cuplu. Nicio relatie nu ramane la fel de frumoasa ca la inceput fara efort din partea partenerilor. Daca initial tu si persoana iubita va straduiati sa mergeti in fiecare saptamana la un concert sau spectacol, este important sa continuati acest lucru, chiar daca intr-o alta forma. In loc sa va petreceti fiecare weekend in casa sau in parc, gandeste-te la posibilitatea de a face o escapada la munte sau la mare.

Gaseste activitati pe care le poti face impreuna cu perechea ta, in asa fel incat sa va faca placere amandurora. Uita-te constant in oglinda si, in acelasi timp, tine cont de nevoile persoanei iubite si de nevoile cuplului.

Sursa foto: simplybridal.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare