Dragoste

#relatie de cuplu #greutate #casatorie

Relatia de cuplu si ingrasatul: de ce cresc in greutate oamenii casatoriti

Relatia de cuplu si ingrasatul se afla intr-o stransa legatura, spun cercetatorii. Medicul faimos al Americii, Dr Oz, confirma mai multe studii care au demonstrat ca oamenii casatoriti sunt de doua ori mai predispusi cresterii in greutate decat persoanele celibatare.

In plus, alte concluzii ale studiilor oamenilor de stiinta mai scot la iveala faptul ca femeile au tendinta de a acumula mai multe kilograme in plus decat barbatii, atunci cand se afla intr-o relatie de cuplu pe termen lung. Explicatia? Anatomia feminina este constituita din mai multe celule grase si mai putini muschi, comparativ cu trupul barbatesc. Iata de ce pot creste in greutate oamenii casatoriti, conform constatarilor punctate de studiile de specialitate!


1. Comoditatea

Comoditatea adusa de traiul in doi, dupa o perioada de 6-12 luni de relatie, este primul factor care predispune oamenii casatoriti la ingrasare. Partenerii cuplului nu mai depun eforturi sa fie atragatori precum o faceau in perioada burlaciei, iar aceasta atitudine relaxata permite desfatarea culinara la unison.


2. Activitatile in doi

De cele mai multe ori, activitatile in doi sunt dominate de sedentarism. Rare sunt cuplurile care isi petrec timpul liber facand sport. In general, partenerii unui cuplu stabil prefera sa se relaxeze in fata televizorului, urmarind un film, mergand la cinema sau iesind la restaurant cu prietenii. Persoanele singure sunt, de regula, mai active (participa la activitati de grup, merg la petreceri, in cluburi, excursii etc), dar si mult mai motivate sa ramana in forma.


3. Imprumutarea unui stil de viata nesanatos

Atunci cand unul din cei doi parteneri urmeaza o dieta haotica si plina de calorii, celalalt ii va imprumuta in cele din urma stilul de viata nesanatos. Acelasi lucru se intampla si cu stilul de viata sedentar, extrem de "contagios" in cuplu.


4. Meseria de parinte

Dr. Oz a prezentat in amanunt cazul unui cuplu casatorit cu copii, in care cei doi soti au acumulat peste 20 de kg fiecare dupa 8 ani de mariaj. Motivul invocat de acestia este preocuparea lor constanta pentru nevoile copiilor, care i-a determinat sa devina neglijenti cu propria lor sanatate. Chiar daca meseria de parinte este solicitanta, o familie poate imbratisa un stil de viata sanatos si activ la unison, fara sa fie necesare eforturi separate in acest sens.


5. Lipsa de motivatie

Atunci cand un partener isi pierde motivatia de a arata bine, atitudinea sa va fi copiata in timp record de celalalt membru al cuplului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului