Dragoste

#viata de cuplu #probleme #cuplu

Probleme frecvente care afecteaza viata de cuplu

Sunt foarte multe relatii care trec prin momente dificile, in special din cauza pandemiei. Oamenii au petrecut mai mult timp unii langa altii si s-au descoperit si in moduri pe care nu le-ar fi facut daca nu exista pandemia.

 

La inceputul unei relatii cu totii ne afisam cea mai buna latura, facem tot ce e posibil sa ne multumim partenerul/a. Dupa o perioada de relatie, dar mai ales atunci cand cuplurile petrec mult timp impreuna, apar si certuri din cauza unor probleme care apar din diverse motive.

Lipsa comunicarii

Unii parteneri nu sunt atat de sociabili si nu comunica deschis. Acest lucru poate starni frustrari de cealalta parte, partenerul fiind frustrat ca se loveste de un zid de fiecare data cand incearca sa vorbeasca deschis.

Independenta financiara

Atunci cand unul dintre parteneri ajunge sa depinda de celalalt cu banii, pot aparea multe certuri. Orice om are multe nevoi, in special femeile. Aspectul financiar strica de foarte multe ori armonia cuplurilor. Este nevoie sa discutati deschis pentru a nu ajunge la certuri foarte mari din cauza faptului ca doar unul din parteneri e cel care aduce bani in casa. Chiar daca celalalt nu produce bani, contributia din casa poate fi pe masura.

Responsabilitatile din casa

Cine ce face, sau cum face poate crea frustrari in randul partenerilor. Inainte de a sta impreuna, fiecare e obisnuit cu tabieturile sale. De regula, barbatii sunt mai lenesi si lasa sosetele aruncate in camera, nu spala zilnic vasele sau poarta acelasi tricou mai multe zile, fara un dus care sa reimprospateze atmosfera. Acestea pot fi lucruri care sa deranjeze partenera si sa duca la certuri sau probleme mai grave.

Incercati sa discutati chiar inainte de a va muta impreuna pentru a stabili lucrurile de comun acord ce tin de responsabilitatile din casa. Ambii parteneri trebuie sa contribuie la curatenie. Organizarea eficienta va face minuni in viata de cuplu.

Probleme intime

Sunt momente cand unul dintre parteneri nu poate performa la capacitate normala. Ambii parteneri pot sa se frustreze din aceasta cauza. E important ca sa existe discutii pentru a lamuri lucrurile si pentru a incuraja partenerul sa iti revina. O astfel de problema se poate agrava daca mental partenerul porneste cu premiza ca e criticat, sau ca nu o va multumi pe partenera.

O solutie eficienta pentru a evita discutiile pe aceasta tema e utilizarea produselor Tianli bazate 100% pe ingrediente naturale, care pana acum nu au avut efecte secundare. Dimpotriva, au crescut apetitul sexual si ambii parteneri sunt de fiecare data fericiti.

Orice problema poate avea rezolvare rapida daca veti discuta deschis si sincer. Indiferent de natura problemei, intr-o relatie ambii parteneri sunt acolo sa sprijine si sa ajute pentru a depasi momentele dificile. In caz contrar, apar frustrari ce nu pot duce decat la dezechilibrarea relatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare