Dragoste

#zambet #apreciere #iubit #ponturi #sarbatori in famile #vizita socri

Primele sarbatori in familia partenerului: 5 ponturi ca sa faci o impresie buna

Stralucitoarele sarbatori de iarna pot prilejui destindere si voie buna sau pot veni la pachet cu diverse tensiuni. Una dintre sursele de stres de Craciun si Revelion poate fi prima vizita la familia partenerului tau, care se intampla sa coincida cu sosirea lui Mos Craciun si a Noului An. Oricat de mare ar parea provocarea, exista cateva secrete prin care sa faci o impresie buna.


In situatia delicata in care te afli, ai nevoie de o pregatire temeinica pentru a face o impresie minunata la primele sarbatori in familia partenerului. Gesturile si discursul tau sunt extrem de importante, daca vrei sa pasesti cu dreptul in casa iubitului tau. Iata cateva ponturi utile!

1 Documenteaza-te

Ca sa cuceresti "publicul-tinta", este important sa afli in prealabil cat mai multe despre identitatea lui. Discuta cu iubitul tau si intreaba-l daca sarbatorile de iarna la el in familie sunt conventionale sau nu, daca te asteapta o reuniune sofisticata sau una fara pretentii de acest tip etc.

Este mama lui o femeie modesta sau una extravaganta? Sunt oameni foarte religiosi sau dimpotriva? Toate aceste detalii te ajuta sa iti adaptezi din start comportamentul nevoilor si asteptarilor acestora, dar si sa cumperi cadourile perfecte.

2 Afla diferentele

Asa cum niciun om nu se aseamana cu altul, nici familiile nu sunt trase la indigo. Afla care sunt diferentele principale dintre familia ta si cea a partenerului tau din punct de vedere cultural, religios, al manierelor considerate normale si din prisma felului in care au loc petrecerile de sarbatori in fiecare an. Sansele ca tu sa faci o gafa fara sa iti dai seama vor disparea!

3 Selecteaza-ti compania

Partenerul tau ti-a povestit, cel mai probabil, despre fiecare membru al familiei, dar si despre rude pe care nu le simpatizeaza. Respecta-i afinitatile si incearca sa eviti vecinul grosolan sau varul libidinos in discutii, oferind mai multa atentie parintilor, fratilor sau surorilor iubitului tau.

4 Nu judeca

Abtine-te din a emite judecati despre familia partenerului tau, oricat de nefiresti ti s-ar parea unele lucruri. Plangerile tale nu vor produce schimbari, ci doar probleme in cuplul tau. Gandeste-te ca si iubitul tau ti-ar putea cataloga familia drept bizara, doar pentru ca este diferita de a lui.

5 Arata-ti respectul!

Nu te contrazice, nu iti impune punctul de vedere, arata-ti respectul pentru familia iubitului tau, asculta si intelege parerile celor din jur si zambeste. Vei primi calificative maxime, garantat!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare