Dragoste

#relatii #casnicie #sfaturi casnicie #prietenie sot si sotie #sfaturi mariaj

Prietenia intre sot si sotie

Prietenia intre sot si sotie este unul dintre cei mai importanti factori intr-o casnicie de lunga durata. In timp ce relatia cu alti oameni din jur devine superficiala de-a lungul timpului, prietenia intre sot si sotie este un factor de bara intr-un mariaj fericit.

Cu toate acestea, exista persoane care considera ca prietenia in cuplu distruge pasiunea si impune o relatie amicala, care se indeparteaza de ideea de relatie amoroasa. Cum influenteaza prietenia relatia intre sot si sotie?

Prietenia in cuplu

Pe langa atractia erotica existenta in cuplu, relatia intre soti se bazeaza pe aceleasi lucruri ca relatia intre doi prieteni buni: gandire asemanatoare, principii de viata similare, interese comune, incredere, cunoasterea celuilalt etc. Doi parteneri care sunt iubiti sau soti si, in acelasi timp, prieteni buni, sunt capabili sa se ajute reciproc inainte ca celalalt sa spuna ceva.

Cunoscandu-se destul de bine, cei doi isi anticipeaza actiunile, isi completeaza vorbele, spun cu voce tare ceea ce celalalt gandeste etc. In acelasi timp, o relatie de cuplu in care prietenia joaca un rol important este o relatie in care cei doi se simt foarte bine impreuna indiferent de locul in care se afla si nu se plictisesc niciodata unul de altul.

Prietenia presupune increderea si sinceritate, ceea ce incurajeaza partenerii sa spuna deschis ce cred si ce vor. In acest fel, se evita ca unul dintre acestia sa aiba ezitari in a vorbi deschis. Cand sotul si sotia sunt prieteni, acestia nu au niciun motiv sa se planga de probleme in afara relatiei, in fara unui prieten, fara a fi discutat direct cu partenerul de viata.

Daca partenerii se considera a fi doar soti, nu si prieteni, in timp acestia pot avea tendinta sa-si ascunda lucruri, de teama repercursiunilor, in loc sa ceara sfatul si sprijinul celuilalt.

Cand sotul sau sotia iti este si un bun prieten, riscul de a te simti singur este mult mai mic, mai ales atunci cand traversezi o perioada dificila si nu ai alti prieteni apropiati sau la cine sa apelezi.

Prietenia in cuplu poate fi fundamentul unei constructii la care cei doi pun caramida peste caramida. Cand exista un parteneriat eficient, incredere si dedicare, exista mai mari sanse de reusita decat in cazul in care relatia este bazata numai pe atractie fizica.

Prietenia este esentiala pentru reusita casniciei

Specialistii sunt de parere ca prietenia este esentiala pentru ca o casnicie sa supravietuiasca probei timpului. Conform studiilor facute, prietenii care devin cupluri si se casatoresc au o relatie mai lunga si mai fericita decat cei care devin cupluri fara sa fi fost prieteni inainte. Acest lucru se intampla deoarece in primul caz exista mai putine riscuri ca unul dintre parteneri sa se detaseze in timp sau sa se simta in nesiguranta.

Si partenerii care devin prieteni dupa casatorie au sanse mai mari sa fie fericiti decat cei care desconsidera prietenia in mariaj. Studiile sugereaza ca 66.54% dintre casatoriile reusite din toata lumea sunt cele intre doi buni prieteni.

Foto: funzug.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare