Dragoste

#despartire #cearta #cuplu #inselat #tradare

Poti ierta tradarea?

Cand vine vorba de infidelitate , parerile sunt impartite. Dintr-o parte ai sa auzi ca oricine merita o a doua sansa, chiar si el, iar altii incearca sa te convinga ca nu merita sa il ierti.

Intr-adevar, atunci cand afli te gandesti ca e un capat de lume, ca relatia voastra a luat sfarsit si incerci sa descoperi a cui a fost vina. Nu stiu daca raspunsul la aceasta intrebare are vreun rost si nu stiu daca ajuta pe cineva. Cert este ca acest lucru s-a intamplat, tu ai descoperit, iar acum urmeaza partea grea. Decizia: sa il iert, sa nu il iert... oare de ce a facut-o, oare nu ma mai iubeste?

In mintea ta incoltesc mii de idei, care mai de care mai inflorite si mai adanc inradacinate. Dar, asa cum spuneam si mai sus, lucrurile astea nu mai conteaza foarte mult. Niste raspunsuri nu or sa dea timpul inapoi si nici nu o sa-i repare greseala. Raul a fost facut.

Ce e de facut?

In primul rand trebuie sa ai o discutie cat se poate de serioasa cu el si sa incerci sa afli ce gandeste, ce isi doreste pentru mai departe, daca regreta sau nu (in cazul asta finalul este aproape) si sa discutati despre viitor.

Nu te lua dupa gura lumii care spune ca daca a facut-o o data, o va face si a doua oara. Poate a fost un moment de ratacire, poate .. poate.. poate.

Daca el iti spune ca te iubeste (trebuie sa o si dovedeasca), iar tu simti acelasi lucru pentru el, trebuie sa te gandesti bine la decizia pe care urmeaza sa o iei.

Si sunt urmatoarele posibilitati:

Te desparti de el

... si pentru o perioada ai sa stai singura in casa si ai sa plangi, ai sa iti formezi ideea preconceputa ca toti barbatii sunt porci, iar, intr-un final, ai sa o iei de la capat cu intalnirile, cu momentele jenante si cu intrebari de genul “ e ok sa fac sex din prima seara?”. Sau poate esti o fire puternica si reusesti sa treci peste asta mai repede decat oricine si-ar putea imagina.

Il ierti

... si lasi aventura in trecut, dar stai cu ochii pe el ca pe butelie . In cazul in care il ierti, trebuie sa ii spui din start ca o sa iti ia mult timp pana ai sa ai din nou incredere in el. Si totusi, nu trebuie sa ii amintesti in fiecare zi de ceea ce a facut (chiar daca iti vine sa o faci) pentru ca veti ajunge sa va certati cat e ziua de lunga.

Decizia iti apartine...

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare