Dragoste

#gelozie #relatie #barbat atragator #sanse relatie

Poate fi fericita o femeie langa un barbat mai atragator decat ea?

Sa recunoastem: aspectul fizic este primul criteriu de care tinem cont atunci cand ne alegem un partener. Vrem, nu vrem, prima noastra tendinta este sa judecam o persoana dupa aspectul fizic si mai apoi dupa alte calitati si defecte. La modul general vorbind, fiecare persoana este atragatoare in felul ei, iar atunci cand vine vorba despre o relatie sentimentala, ne alegem un partener care sa aiba un aspect fizic la acelasi nivel cu al nostru. Dar ce se intampla atunci cand o femeie se implica intr-o relatie cu un barbat mai atragator decat ea?

Psihologul si expertul in relatii dr. Seth Meyers, din SUA, considera ca o astfel de relatie poate avea succes sau poate fi un esec total, in functie de atitudinea celor doi parteneri.

Cand femeia are incredere in ea poate fi fericita

O femeie care este increzatoare, care este multumita de felul in care arata are sanse mai mari sa fie fericita alaturi de un barbat mai atragator decat ea. Daca la aceasta se adauga si faptul ca nu pune accent pe aspectul fizic, ci pe alte calitati, succesul relatiei poate fi cu atat mai mare.

Cand femeia este geloasa si invidioasa are sanse mai mici sa fie fericita

Conform psihologului Meyers, o femeie care se implica intr-o relatie cu un barbat mai atragator decat ea doar pentru ca ii place sa fie vazuta la bratul unui Fat-Frumos are sanse mai mici sa fie fericita in relatia cu el. De asemenea, daca este foarte geloasa si se teme ca ar putea fi inselata de iubit, daca este invidioasa pe felul in care arata partenerul si nu este multumita de felul in care arata ea are sanse mai mici sa fie fericita.

Cand barbatul atragator se considera Adonis relatia poate scartai

Un Adonis modern, care isi supraestimeaza calitatile fizice, poate considera ca nicio femeie nu va rezista in fata avansurilor lui si este predispus sa insele, de aceea este posibil ca iubita lui sa ajunga sa fie nefericita in relatia cu el, dupa cum sugereaza Meyers.

Sfatul psihologului: "Constientizeaza ca frumusetea fizica este doar o mica parte din ecuatia unei relatii fericite".

Sursa foto: Facebook.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare