Dragoste

#Paste cu socrii #paste in familie #masa de paste #paste

Pastele cu socrii: cum sa ai parte de o sarbatoare plina de armonie

Pastele este una dintre putinele sarbatori de peste an cand ai ocazia sa stai la masa cu familia ta si sa te bucuri de o atmosfera plina de aromonie. Dar ce te faci daca in locul familiei tale este familia partenerului? Lucrurile iau o turnura neasteptata si deja te gandesti ca masa de Paste se va transforma intr-un dezastru si ca tensiunile reciproce vor da nastere unor stari de nervozitate de nedescris. Chiar daca nu iti face placere sa-ti petreci Pastele cu socrii, este bine sa stii ca putina determinare si bunavointa din partea ta te vor ajuta sa treci cu bine peste acest moment, ba chiar sa-ti doresti sa se repete.

Adopta o atitudine defensiva

In fata socrilor, sunt putine sanse sa ai cu adevarat cu cuvant de spus, asa ca macar de Paste renunta la atitudinea ofensiva si sfidatoare si adopta o atitudine defensiva. A nu se intelege prin aceasta ca trebuie sa fii umil si supus, deoarece socrii iti vor simti punctul sensibil si acolo vor tinti mereu. Pur si simplu, cand va intalniti la masa de Paste, trebuie sa fii degajat, zambitor si pozitiv. Cateva laude pentru cat de gustoasa este mancarea sau despre cat de bine arata mama-soacra nu strica, atat timp cat nu sunt remarce fortate.

Incaseaza criticile cu fruntea sus

Socrii au o placere incredibila de a critica. Isi critica vecinii, se critica intre ei si te critica si pe tine. Deoarece de Paste ar trebui sa existe armonie si voie buna, este bine sa lasi de la tine si sa incasezi criticile cu fruntea sus.

Tine cont ca orice riposta poate fi o samanta de scandal. Lasa-i sa vorbeasca, sa-ti spuna ca nu faci bine X, ca ar trebui sa faci Y. Faptul ca nu incerci sa iti impui punctul de vedere si ca accepti sfaturile lor parintesti te vor ajuta sa ai parte de un Paste daca nu fericit, macar linistit. Din cand in cand, este bine sa faci cate un compromis de dragul familiei.

Empatizeaza cu socrii tai

De Paste, incearca sa empatizezi cu socrii tai, pentru a ii apropia de tine, sa ii faci sa inteleaga ca nu esti asa cum te percep ei. Spune-le ca ii admiri pentru tot ce au facut pentru a-si creste copilul si arata-le ca esti dispus sa ii ajuti daca au nevoie de ceva pe viitor.

Relatia cu socrii tai este delicata, de aceea este bine sa dai dovada de multa diplomatie si sa-ti doresti sa o imbunatatesti cu fiecare ocazie care apare, cu atat mai mult de Paste.

Sursa foto: The Huffington Post

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare