Dragoste

#romani #pandemie #divort

Pandemia, motiv de divort la romani. Violenta domestica, principalul motiv

Numarul divorturilor a crescut in Romania in perioada pandemiei. Violenta domestica a fost principalul motiv, arata arata Institutul National de Statistica.

 

Daca in primii ani dupa Revolutie aveam un divort la 6 casatorii, in anul 2019 am avut un divort la 4 casatorii iar in pandemie aveam un divort la 3,5 casatorii incheiate, potrivit Hotnews.ro.

In doua judete, rata divorturilor a crescut foarte mult. Este vorba de Ialomita si Galati. In 2020 au divortat aproape 23.000 de cupluri. La oras, frecventa divorturilor a fost de 1,8 ori mai mare decat in mediul rural.

Inainte vreme, divortul se numea ”carte de despartanie”. Motivele pentru care un cuplu divorta in urma cu 200-300 de ani nu erau foarte diferite fata de azi. Violenta fizica se numea ”traiul rau”. Adulterul era si el pricina de jalba, adica de introducere a cererii de divort.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului