Dragoste

#cuplu #nunta #casatorie #logodna #nunta scumpa

Nunti scumpe, logodne tot mai lungi. Cuplurile nu se mai grabesc sa se casatoreasca

Organizarea unei nunti in ziua de azi este mult mai costisitoare fata de acum 10 ani, tocmai de aceea cuplurile nu se mai grabesc sa se casatoreasca. Astfel, desi se logodesc, cei mai multi indragostiti asteapta sa treaca cel putin 3 ani pana sa se cunune. In toata aceasta perioada, ei strang bani pentru marele eveniment, se arata intr-un sondaj realizat in Marea Britanie.


Pretul ridicat al nuntii prelungeste logodna

In urma cu 10 ani, in 2003, cele mai multe cupluri se casatoreau dupa 11 luni de logodna, iar pretul platit pentru organizarea nuntii nu li se parea covarsitor. In prezent, cuplurile care se logodesc au nevoie de 3 ani pentru a strange banii pentru organizarea nuntii.

George Charles, reprezentantul companiei VoucherCodesPro care a realizat sondajul, a gasit si o explicatie pentru perioada mare de timp dintre logodna si casatorie. El considera ca in urma cu 10 ani tinerii insuratei beneficiau de sprijinul financiar al parintilor, astfel ca o buna parte din costurile nuntii era acoperita de acestia.

In anul 2013, cuplurile logodite nu se mai bazeza atat de mult pe ajutorul parintilor si sunt nevoiti sa isi acopere singuri costurile nuntii, care nu sunt deloc mici.


In prezent, nunta este un concurs de popularitate

George Charles considera ca in prezent nuntile s-au transformat in concursuri de popularitate, acesta fiind motivul principal pentru care costurile au crescut atat de mult. El nu se mira ca indragostitii au nevoie de 3 ani pentru a strange banii de nunta, de vreme ce pretentiile lor sunt exagerate: miresele vor rochii unicat, vor petreceri luxoase, plimbari cu limuzina, locatii exclusiviste pentru eveniment, verighete de firma si, nu in ultimul rand, o luna de miere intr-o destinatie ultraluxoasa.

Astfel, spune Charles, nuntile au inceput sa semene cu concursurile de popularitate: fiecare cuplu vrea sa aiba cea mai frumoasa si mai opulenta nunta. Spre deosebire de cuplurile actuale, cele care s-au casatorit acum 10 ani au mizat mai mult pe traditional si nu s-au intins cu pregatirile mai mult decat le-a permis bugetul.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului