Dragoste

#barbatul ideal #neoxezualul #barbatul anului 2013

Neosexualul, barbatul ravnit de femeile anului 2013

Daca machosexualul a fost inlocuit cu metrosexualul in fanteziile femeilor, acum a venit momentul ca profilul barbatului ravnit de femeile anului 2013 sa primeasca un nou nume: neosexualul. Ce inseamna acest titlu misterios, afli mai jos. Pe scurt, imagineaza-ti un James Bond cu simtul umorului si vei obtine un ideal masculin al viitorului.

Este oficial: doamnele si domnisoarele nu mai viseaza la barbati pensati, epilati si preocupati excesiv de exfolierea pielii. Un studiu recent, efectuat in 14 tari, arata ca femeile prefera acum neosexualul, barbatul masculin si ingrijit deopotriva, care stie sa glumeasca si sa empatizeze cu partenera de viata.


Cum arata neosexualul, idealul masculin in 2013?

Neosexualul desemneaza un tipar barbatesc menit sa se indeparteze de asa-zisa metrosexualitate (barbatul efeminat), catre caracteristici traditionale ale masculinitatii. Trasaturile barbatilor neosexuali, care indeplinesc idealul masculin al femeilor anului 2013, sunt:
 

  • Atitudine optimista, vesel
  • Trup sanatos, tonic
  • Masculinitate
  • Simt al umorului dezvoltat
  • Indemanari domestice (gatit, reparatii casnice)
  • Sensibilitate la problemele partenerei, fara suprimarea virilitatii


Noul tip de barbat modern este inteligent, cult, educat, decent in tinuta, insa nu efeminat. Se ingrijeste atent de propria igiena si se imbraca bine, isi pastreaza imaginea masculina (par corporal, musculatura bine definita, tunsoare barbateasca etc), insa este capabil sa empatizeze cu partenera de viata in momentele incarcate de emotie.

Psihologii adauga la profilul neosexualului inca o caracteristica demna de luat in calcul: pasiunea lui pentru femei care sa corespunda statusului sau social, nivelului de educatie si castigurilor sale lunare.


Idealul feminin pentru neosexual

Atunci cand idealul masculin se schimba, este firesc ca si cel feminin sa sufere transformari. Spre deosebire de metrosexualul pasionat de manechine, neosexualul are cu totul alte pretentii de la partenera.

Aceasta trebuie sa fie, inainte de toate, o viitoare sotie si mama fara cusur(priceputa la copii si la treburile casnice), dar in acelasi timp sa aiba o cariera decenta. Neosexualul va dori alaturi de el o femeie gospodina, bine organizata, cu identitate profesionala si valori morale. Din punct de vedere fizic, neosexualul prefera femeile naturale si ingrijite, care sunt preocupate de silueta, fara sa exagereze cu artificiile.

Exemple celebre de neosexuali ar fi Johnny Depp, George Clooney sau Daniel Craig.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare