Dragoste

#prieteni #mobilier #planuri #decor #cheltuieli #independenta #mutat impreuna

Mutatul impreuna: 5 lucruri cu care te confrunti si cum sa le faci fata

Ati decis sa va mutati impreuna, semn ca lucrurile nu sunt atat de frivole intre voi doi pe cat ar parea, poate, la prima vedere. Totusi, locuitul impreuna cu persoana iubita este un pas la care trebuie sa te gandesti bine, daca nu vrei sa regreti decizia. Chiar daca la inceput lucrurile vor fi minunate intre voi doi, in timp pot sa apara mici probleme, care pot zgudui din temelii relatia voastra. Afla care sunt 5 lucruri cu care te vei confrunta si cum sa le faci fata.

1 Simti ca te sufoci

Atunci cand imparti spatiul cu cineva, indiferent de natura relatiei dintre voi doi, la un moment dat vei simti ca te sufoci si singurul lucru pe care il doresti este sa stai singur/a. Ei bine, nu lasa acest impediment sa va strice ceea ce aveti si stabiliti impreuna un sistem prin care partenerul iti poate oferi momentul de respiro de care ai nevoie.

2 Se pune presiune pe tine

Nici nu v-ati mutat bine impreuna, ca partenerul, prietenii sau familia te si intreaba care este pasul urmator? Lasati-va purtati de bucuria faptului ca sunteti impreuna si nu va ganditi atat de departe. Traiti clipa acum!

3 Nu mai esti singur/a

Odata ce ai facut acest pas, independenta de care ai avut parte pana acum nu va mai fi aceeasi. Incepand din prima zi, orice decizie pe care o vei lua va trece automat si prin filtrul partenerului. Daca inainte iti faceai timp pentru el, acum va trebui sa-ti faci timp pentru tine si prietenii tai, iar el va fi nevoit sa se obisnuiasca treptat cu acest gand.

4 Aveti gusturi diferite in privinta decorului

Chiar daca iubitul tau nu se implica atat de mult in decorarea casei, nu inseamna ca nu trebuie sa ii placa ceea ce vede, altfel nu se va simti ca acasa. Incearca sa ajungi la un compromis si alegeti impreuna tema mobilierului si culoarea peretilor.

5 Impartiti cheltuielile

V-ati mutat impreuna, insa aveti venituri diferite. Cine plateste chiria, cine plateste intretinerea sau facturile la utilitati? Daca nu impartiti cheltuielile la jumatate, problema banilor poate deveni un factor de stres in relatia voastra.

Solutia este sa renuntati fiecare la un procent egal din salariu pentru aceste lucruri. Chiar daca banii nu vor fi aceiasi, procentul va fi la fel si astfel tensiunile pe tema cheltuielilor vor disparea. O alta solutie este sa aveti un buget comun, insa totul depinde de modul in care va place sa va gestionati resursele materiale.

Sursa foto:magazine.foxnews.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare