Dragoste

#relatii #cuplu #somn #noapte #casa #acasa #familie #dormit #comfortabil

Motive pentru care nu ramane peste noapte la tine

Va simtiti foarte bine impreuna si desi n-a trecut mult timp de cand formati un cuplu, lucrurile intre voi avanseaza rapid. Se intampla astfel ca de multe ori sa ramai la el peste noapte, insa de fiecare data cand tu ii propui varianta „hai si la mine”, el se fereste si invoca diverse pretexte pentru a nu face lucrul acesta.

Vine la tine acasa, faceti dragoste si dupa o jumatate de ora isi strange catrafusele si pleaca acasa. De ce se intampla lucrul aceasta, avand in vedere ca atunci cand l-ai rugat sa doarma la tine, a acceptat?

Motivele pot fi complexe si depinde foarte mult de fiecare situatie in parte. Binenteles ca raspunsul cel mai concludent ti-l poate da numai el. Insa, de multe ori, in loc sa primesti adevarul, te lovesti de un pretext uzual cum ar fi „ sunt prea obosit si as vrea sa ma duc acasa” . Ce poti face in acest caz? Uite mai jos cateva variante posibile de raspuns care te-ar putea ajuta sa intelegi mai bine ce se intampla precum si cateva sfaturi pentru a manageria mai bine problema.

 

Nu se simte confortabil

 

Mai mult ca sigur ai intalnit persoane care sa spuna ca nicaieri nu este mai bine ca acasa. Multi dintre acestia de altfel nu pot dormi decat in patul lor. De ce n-ar fi si prietenul tau unul dintre acestia?

Solutia: Lasa spiritul camerei lui sa-si faca loc si in dormitorul lui. Pregateste in camera ta un coltisor cu obiectele iubitului tau: decoratiuni dragi lui, o perna numai pentru el, postere si afise care-i amintesc de copilarie etc. Important este sa-l faci cat mai mult sa se simta ca la el acasa.


Ii e frica de implicare


Pentru multi barbati, ideea de a dormi la prietena acasa este echivalentul cu a lua calea altarului, fara drum de intoarcere. Ideea de a se trezi in casa ta il constrange, ii da impresia ca este prins si nu poate scapa atunci cand i se pune pata.

Solutia: Ce poti sa faci in caz ca iubitul tau este bantui de aceasta idee copilaroasa ? Simplu, te cobori la nivelul unui copil si ii explici clar si fara prea multe complicatii ca nu vrei sa-i ingradesti sub nicio forma libertatatea ci pur si simplu vrei sa petreci cateva clipe placute alaturi de el si in mediul tau nu doar in al lui.


Tine prea mult la imaginea lui


Dimineata nu este tocmai cel mai bun moment din zi in care sa arati ca scos din cutie. Cu parul ravasit, pleoapele semi-inchise si pijamaua deranjata in somn, iubitului tau ii vine cam greu sa se simta sexy si increzator. Lucrul acesta il cam incomodeaza. Pana la urma nu vrea sa-si distruga imaginea de barbat fatal pe care ti-a creat-o la inceput.

Solutia: Trezeste-l cu saruturi si fa-i cateva complimente. Arata-te dragastoasa si spune-i cat de bine ai dormit alaturi de el si ca abia astepti sa repetati experienta. Mai mult ca sigur va depasi momentul parului ciufulit si a fetei ravasite.


Nu-i face placere


Pur si simplu nu se simte comod la tine acasa. Ai o pisica si el e alergic la pisici sau il sperie privirea prea rece a tatalui tau etc.

Solutia: Gandeste-te la un obiect sau persoana care il incomodeaza pe el si scoate factorul de stress din peisaj. Vezi daca descoperirea ta afecteaza ramasul peste noapte. 


Are pe altcineva


Daca sunteti de cateva luni impreuna, tu ai ramas foarte rar la el peste noapte iar el cand vine la tine se trezeste in miez de noapte sa o ia din loc spre casa, este foarte posibil sa-l astepte cineva. Nu doarme la tine pentru ca are deja la cine sa innopteze.
 
Solutia: In cazul in care descoperi clar ca te inseala, solutia este una simpla: da-i papucii. Nu-ti bate capul sa indrepti lucrurile. Odata ce ai pornit relatia ca a doua roata la caruta , este aproape imposibil sa treci pe pozitia intai, ca atare cauta o alta caruta care sa se multumeasca doar cu rotile tale.


Nu vrea o relatie serioasa


Pentru un tip, sa ramai peste noapte la prietena inseamna un lucru serios. Cei mai multi, se lasa antrenati in aceasta activitate atunci cand sunt siguri ca vor o relatie serioasa si nu o aventura.

Solutia: Vorbeste deschis cu el si incearca sa afli ce vrea de la tine. Poate nu este pregatit acum pentru o relatie serioasa si mai are nevoie de timp. Ai grija insa, daca lunile trec si situatia tot nu se schimba, este de preferat sa iei o decizie si sa-ti vezi mai departe linistita de viata.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului