Dragoste

#casatorie #mituri casatorie #conceptii gresite casatorie

Mituri demontate despre casatorie: 6 lucruri pe care le poti face dupa ce ai spus DA!

Daca pe vremea parintilor nostri, lumea se grabea sa-si intemeieze o familie, tendinta actuala este ca, dupa terminarea studiilor, sa te concentrezi pe cariera. Explicatiile sunt multiple, de la teama de maturitate, sau miturile gresite legate de casatorie, pana la necesitatea crearii unui climat favorabil casniciei, care implica adesea asigurarea unui trai confortabil.

In ciuda acestui fapt, inca exista tineri care se casatoresc intre 20 si 25 de ani. Este nociva casnicia la o varsta atat de frageda? Afla ce poti face, chiar daca te-ai casatorit devreme, contrar miturilor gresite pe care le auzi in jur.

1. Sa calatoresti unde vrei

Contrar conceptiilor gresite, casatoria nu te impiedica sa calatoresti unde ai visat intotdeaua, indiferent de varsta pe care o ai cand faci pasul cel mare.

2. Sa-ti gasesti pasiunea

Existenta unui act care valideaza starea ta civila nu-ti va sta in cale, daca vrei sa incerci lucruri noi sau sa-ti urmezi visul. Tot ce trebuie sa faci este sa-ti acorzi timp pentru tine, lucru valabil si in relatiile neoficializate.

3. Sa incepi o afacere noua

Este adevarat, implicarea intr-o relatie te va solicita sa-ti gestionezi mai bine resursele temporale si materiale. Dar asta nu inseamna ca nu te poti realiza profesional. Din contra, te ajuta sa fii mult mai organizat cu timpul si cu banii de care dispui.

4. Sa-ti exteriorizezi sentimentele pe un blog

Daca pana sa te casatoresti faceai asta, poti continua sa faci acelasi lucru si dupa casatorie. Nu este nimic rau in acest lucru. Cu mentiunea ca, daca ai o casnicie mai putin fericita in momentul in care incepi sa scrii, este preferabil s-o faci incognito. Doar nu vrei sa strici totul, nu?

5. Sa te gandesti la tine

Sa lamurim acest lucru, fiecare persoana are o doza de egoism. Aceasta dispare cu desavarsire doar in momentul cand apar copiii in ecuatie, nicidecum sotul.

6. Sa actionezi spontan

Nu exista nimic mai gresit decat aceasta afirmatie. Poti sa-ti iei oricand jumatatea de mana si sa-i spui "Azi plecam la Venetia". De multe ori, tocmai surprizele si spontaneitatea mentin buna functionare a mariajului.

Asadar nu mai judeca oamenii ca se casatoresc, tineri sau mai putin tineri, fiecare face acest pas atunci cand se simte pregatit din punct de vedere spiritual si emotional.

Iar atunci cand chiar ti-ai gasit jumatatea, relatia poate fi perfecta indiferent daca decizi sa o legalizezi sau nu si indiferent de varsta pe care o ai. Pana la urma, casatoria nu implica doar semnarea unui act sau juramintele facute in biserica.

Sursa foto: freespiritsunited.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului