Dragoste

#relatie #pasiune #mentinerea pasiunii #cuplu #indragostiti

Mentine pasiunea in relatia ta

Inceputul unei relatii este intotdeauna sinonim cu romantismul, pasiunea, spontaneitatea, saruturi pe ascuns si imbratisari lungi si tandre. Dar cand relatia prinde contur in timp, toate acestea trec intr-un con de umbra. Invata mici trucuri prin care sa reaprinzi pasiunea si sa-ti surprinzi partenerul.

 

 

Stabilitatea intr-o relatie ii determina adesea pe parteneri  sa se neglijeze, iar odata cu intemeierea unei familii si venirea pe lume a unui copil, viata intima este inlocuita cu rolul de parinte.

mentinerea pasiunii nu inseamna doar escapade romantice intr-o destinatie exotica. Atitudinea este cea mai importanta! Iata cateva sfaturi despre cum sa reaprinzi pasiunea in relatia ta.

Fii amabil(a)!

E fascinant sa vezi cuplurile de indragostiti cum isi sorb din ochi tot ceea ce fac, ajutandu-se si bucurandu-se de fiecare clipa impreuna. De ce aceasta atitudine trebuie sa se regaseasca doar la inceputul unei relatii?

Gesturile marunte fac diferenta. Ajuta-ti partenerul in ceea ce are de facut, implica-te chiar si in lucrurile banale, ca spalatul vaselor sau aruncatul gunoiului. Strange-ti lucrurile tale si ajuta-l si pe partener. Nu uita sa-i zambesti sau sa-i faci cu ochiul atunci cand nu se asteapta, asa cum faceati cand v-ati cunoscut.

Ai rabdare!

Cu totii avem zilele noastre proaste, si nu faci nici tu exceptie de la regula. Asculta-ti partenerul, da-i sfaturi, fii atent(a) la detalii si nu te grabi sa il acuzi sau sa il judeci. Mai mult, incearca sa-l faci sa iasa din situatie. Ofera-i un masaj relaxant sau comanda o pizza si savurati un film impreuna.

Fii sincer(a)!

Vorbeste cu partenerul tau despre cum ti-ai petrecut ziua, ce ai facut, ce stare ti-au dat cele intamplate. Fii deschis(a) si sincer(a) si spune exact ceea ce ai pe suflet, chiar daca sunt nelinisti interioare sau aspiratii si vise. Sinceritatea mentine pasiunea!

Fii amuzant(a)!

Un zambet este intotdeauna cuceritor si ii molipseste si pe cei din jur. Imparte glume cu partenerul tau, uitati-va la filme de comedie impreuna, gadilati-va si jucati-va unul cu celalalat. Este o activitate tonica si poate deveni chiar incitanta. Daca nu aveti o seara libera si copiii sunt prin preajma, profitati de diminetile de week-end, atunci cand acestia dorm mai mult.

Fii deschis(a) la schimbari!

De-a lungul relatiei voastre vor interveni schimbari legate de aspectul fizic, conceptii, idei, loc de munca, prieteni. In loc sa iti critici partenerul, fii alaturi de acesta si incearca sa vezi ce importanta are pentru el schimbarea intervenita. Arata-i intelegere si interes!

Ai grija de corpul tau!

Nu-i asa ca atunci cand obisnuiati sa va dati intalnire in oras te imbracai cat mai bine si te pregateai special pentru el (ea)? O persoana ingrijita este intotdeauna interesanta. Nu te grabi sa te imbraci intr-o pereche de pantaloni si un tricou cu doua marimi mai mari doar pentru ca ai deja un partener stabil. Alege imbracamintea care iti subliniaza calitatile fizice, ingrijeste-te de igiena personala si fii cu zambetul pe buze.

Ia initiativa!

Simti ca viata voastra a intrat in rutina si iti lipsesc plecarile spontane la mare sau la munte. Profita de faptul ca esti alaturi de persoana iubita si experimentati impreuna! Urcati-va in autobuz sau in masina si plecati undeva, pentru cateva zile sau doar un week-end, la munte sau in orasul alaturat. Luati lectii de dans , pictura sau muzica impreuna si diversificati-va activitatile zilnice.

Arata-i ca esti independent(a)!

Persoanele independente emana incredere, optimism si de aceea sunt foarte provocatoare. Arata-i partenerului ca te poti descurca in orice fel de situatii, asa cum o faceai si cand nu erati impreuna. Nu depinde in totalitate de acesta. Te va ajuta oricum, dar te va si admira pentru initiativa si personalitate.

Comunicarea si increderea stau la baza oricarei relatii sanatoase. Discuta in permanenta cu partenerul, arata interes si intelegere si nu te grabi sa-l judeci. Bucurati-va impreuna si aduceti-va aminte intotdeauna ca va iubiti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare