Dragoste

# violenta domestica barbati #violenta domestica #barbati

Lucruri pe care barbatii nu le stiu despre violenta domestica

Violenta domestica nu cunoaste gen. Este important de stiut ca 1 din 3 barbati a experimentat macar o data violenta domestica si nu a realizat. Iata cateva informatii despre aceasta pe care barbatii nu le iau in calcul:

 

Si barbatii sunt victime

Desi atribuim in general aceasta situatie femeilor, totusi exista multi barbati care trec prin experiente neplacute, fie fizice ori sexuale. Sunt importante si de mentionat pentru a aduce in atentie situatiile nepotrivite.

 

Se intampla la varste mici

Barbatii care in general experimenteaza violenta domestica sunt de obicei sub varsta de 25 de ani. Partenerii lor ii supuneau la diverse forme de violenta, de natura sexuala sau agresiune de alt gen.

 

Poti sa cauti ajutor daca esti in aceasta situatie

Atat femeile cat si barbatii au uneori nevoie de suport. Asadar,este bine de stiut ca pot sa apeleze la specialisti din domeniu, care pot oferi suport moral. Acestia sunt psihologi sau traineri care tin grupuri.

 

Un abuz de orice tip are efecte si in alte domenii ale vietii

Este important faptul ca un caz de violenta domestica nu se opreste doar acolo. Oamenii care trec prin acest lucru au uneori depresie, anxietate si probleme grave la serviciu. Ei nu se mai pot concentra si le scade automat productivitatea. Asadar, este bine sa se ia imediat masuri pentru a reduce stresul acumulat si efectele negative produse.

 

Da, poti sa intri intre doi oameni pentru a ajuta

Chiar daca este cazul unei violente dintre doi oameni casatoriti, este important sa fii atent la ceea ce se intampla si sa opresti un abuz. Se stie ca sunt multe cazuri in care femeile au fost lovite de fata cu alti barbati si acestia nu au intervenit in nici un fel.

 

Tipatul este si el o forma de violenta

Atunci cand o cearta se incinge, este bine sa se evite tipatul la celalat partener. Aceasta este considerata a fi o forma de violenta verbala si este neacceptata de catre cei din jur. Poti incerca sa reduci tonul vocii si sa calmezi situatia neplacuta in care esti.

 

Exista multe forme de abuz cunoscute

Nu numai violenta fizica este considerata un abuz, ci si cea emotionala, financiara, sexuala. Practic, orice impiedica siguranta celuilalt sau intra in saptiul persoanal fara voia sa, este considerata o forma de violenta si este neacceptata.

 

Sistemul abuziv

Acest tip de manipulare este folosita des de catre abuzatori. Ei se folosesc de autoritati din domeniu care pot sa descurajeze. De exemplu, pot spune ca daca persoana abuzata va suna la politie, o sa auda o persoana frustrata si nu o sa fie niciodata crezuta. Asa descurajeaza victimele sa se protejeze.

 

Tehnologia a adus un nou tip de abuz

In momentul de fata exista multe persoane care sunt permanent monitorizate pentru a afla unde sunt. Ele sunt supuse unui tip de violenta si abuz, facand un rau care inainte de dezvoltarea tehnologiei actuale nu era posibil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului