Dragoste

#mesaje #limbajul corpului #apropiere #intimitate #relatii #pozitii #manifestari

Limbajul corpului in pat: ce ii spui cand nu scoti niciun cuvant

Limbajul corpului, element crucial in apropierea dintre doi indragostiti, este totodata si cel mai ignorat aspect in pat de catre cuplurile cu ani buni de relatie in spate. Oricat de mare ar fi dorinta sexuala a unuia dintre parteneri, cascatul celuilalt sau incrucisarea bratelor inainte de culcare poate sa ucida orice sansa ca o partida de amor sa aiba loc. Iata ce spune corpul tau in pat, atunci cand nu scoti niciun cuvant!

Sa nu crezi ca doar vorbele pot rani sau, dimpotriva, pot provoca placere si satisfactie in dormitor. Limbajul corporal este la fel de relevant in intimitate, daca nu cumva primordial in momentele erotice. Autoarea cartii "Not Tonight, Mr Right", Kate Taylor, te ajuta sa controlezi mesajele subliminale transmise partenerului tau in pat, prin postura, gesturi si alte manifestari corporale.

Pozitia 1: amandoi intinsi pe o parte, fata in fata

Atunci cand stai intinsa pe partea stanga, cu chipul catre partenerul tau asezat in aceeasi pozitie, inseamna ca stimulezi apropierea intre voi si ii transmiti ca iti doresti sa faceti dragoste. Daca il privesti direct in ochi, il vei excita vizual teribil. Cand ai si tu dispozitia necesara pentru sex, pupilele ti se dilata, iar el primeste acest mesaj la nivel inconstient.

Tine-ti mainile intinse si departate, apoi atinge-l pe chip si pe umeri: acesta este semnalul ca il doresti carnal, pasional. Cand iti musti usor buzele sau le lingi, privindu-l drept in ochi, ii stimulezi productia de oxitocina si il determi sa se simta atras de tine.

Pozitia 2: amandoi fata in fata, imbratisati

Cand stati amandoi fata in fata, iar tu iti cuibaresti capul pe pieptul lui, ii transmiti un puternic mesaj emotional si declansezi nevoia lui de a te coplesi cu tandrete si gesturi de afectiune. Atunci cand iti introduci genunchiul intre picioarele sale, lipindu-ti bustul si sanii de el, ii stimulezi puternic secretia de hormoni sexuali si il "convingi" sa initieze o partida de dragoste fara sa il inviti verbal.

Pozitia 3: amandoi intinsi pe o parte, spate in spate

La categoria limbajului corporal negativ, intra pozitia in care amandoi stati intinsi pe o parte, spate in spate. Nu te astepta sa fii rugata sa faceti sex, intrucat ii transmiti un singur mesaj: sunt suparata si nu vreau sa te vad.

Daca iti incrucisezi bratele si stai cu picioarele lipite, astfel incat sa nu ii atingi corpul, cu atat mai rau: favorizezi distantarea intre voi. Lipsa contactului vizual declanseaza, intotdeauna, instrainarea intre parteneri.

Foto:menshealth.co.u

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului