Dragoste

#sprijin #prieteni #divort #reputatie #furie #lamentari Facebook #frustari

Lamentarile despre divort pe retelele de socializare iti strica reputatia

Atat timp cat nu esti persoana publica, divortul sau despartirea de partenerul tau ar trebui sa ramana o chestiune privata, dar stii cum este, cand acumulezi frustrari, nervi si furie, simti nevoia ca si ceilalti sa stie prin ce treci. In acest context, nu este de mirare ca tot mai multe persoane isi pun viata privata pe tava in fata tuturor, prin intermediul retelelor de socializare.

Sa fie aceasta atititudinea potrivita? Consilierul in relatii de cuplu Ann Ryan spune  ca nu aceasta este metoda prin care poti scapa de tensiunile generate de divort sau despartire. De fapt, ea considera ca persoanele care se plang pe Facebook si incep sa vorbeasca de rau despre fostii parteneri nu fac altceva decat sa-si strice reputatia si sa-si diminueze sansele de a gasi rapid un nou partener.

Si atunci, cum ar trebui sa actionezi daca ai trecut printr-un divort urat si nu te poti abtine sa nu arunci sageti spre fostul iubit pe Facebook, prin postarea unor mesaje cu subinteles sau prin lamentare?

Bazeaza-te pe sprijinul prietenilor

Prietenii de incredere si rudele apropiate te pot ajuta sa treci peste trauma divortului, fara sa-ti strigi nemultumirile pe retelele de socializare. Ann Ryan te sfatuieste sa treci peste acest eveniment cu capul sus, iar persoanele dragi te pot ajuta in acest sens, dar in privat, nu online, unde toata lumea iti poate afla frustrarile.

Fii deschis pentru noi posibilitati

Divortul sau despartirea nu este un capat de tara. Tocmai de aceea, trebuie sa fii deschis pentru noi posibilitati. Incearca sa te intalnesti cu prietenii, sa cunosti persoane noi, sa pleci in vacanta sau sa te ocupi de un hobby mai vechi, astfel incat sa nu te mai gandesti la evenimentul prin care ai trecut.

Fii demn

Consilierul in relatii de cuplu sustine ca dupa divort sau despartire, trebuie sa ai demnitate, nu sa te plangi in fata tuturor pe retelele de socializare. Daca alegi varianta expunerii trairilor online, gestul tau poate fi interpretat gresit de ceilalti, iar reputatia ta poate avea de suferit.

Ideal ar fi sa intelegi ca, odata ce intri in acest joc al dezvaluirilor publice, iti va fi greu sa iesi din el, iar atitudinea ta ii poate determina pe cei care ar vrea sa aiba o relatie cu tine sa se gandeasca de doua ori inainte de a face primul pas.

Sursa foto: torontosun.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului