Dragoste

#dragoste #indicii #relatie de dragoste

Iti sabotezi relatia de dragoste? 5 indicii ca o faci!

Cerul iubirii tale pare cam innorat in ultima vreme? Nu te grabi sa plasezi vina pe umerii partenerului tau, intrucat ai putea chiar tu sa iti sabotezi relatia de dragoste, fara sa constientizezi acest lucru. Cateva indicii pretioase despre comportamentul tau in cuplu te pot ajuta sa afli in ce masura participi la conflictele care se ivesc tot mai des.

Orice disensiune in relatia de dragoste se naste din vina ambilor parteneri, insa este posibil ca uneori chiar tu sa iti sabotezi viata personala pe nesimtite. Iata 5 indicii ca o faci!


1. Ai asteptari nerealiste


Dezamagirile vin de multe ori pe fondul unor asteptari nerealiste de la persoanele dragi, mediul profesional sau de la viata in general. Atunci cand nu te multumeste nimic la partenerul tau, chiar daca acesta sa straduieste sa iti fie pe plac, atunci standardele tale sunt prea inalte. Nu uita ca nimeni nu este perfect, nici macar tu: concentreaza-te pe aspectele pozitive ale relatiei, daca vrei sa cunosti fericirea in doi.


2. Te critici prea des

O alta forma de sabotaj al propriei relatii este auto-critica. Nu trece nicio zi fara sa te plangi de kilogramele tale in plus, de nesiguranta profesionala sau de alte defecte care te complexeaza? Atunci asteapta-te sa ii induci jumatatii tale o imagine negativa despre tine, jignindu-l in acelasi timp (ii spui, practic, ca nu are gusturi in privinta sexului opus).


3. Incerci sa pari altfel

Din dorinta de a-si multumi partenerul, multe persoane incearca sa para altfel decat sunt, pentru a nu fi parasite. Afisarea unei imagini false despre tine nu face decat sa duca la irosirea timpului si a energiei de ambele parti, intrucat reala ta identitate iese in cele din urma la iveala (si poate sa fie chiar mai fascinanta decat profilul pe care il imiti).


4.
Manifesti dependenta

Ai tendinta sa intri in panica atunci cand partenerul tau nu se afla prin preajma? Ai nevoie de el pentru a face pana si cele mai minore lucruri si intri intr-o stare de anxietate atunci cand refuza sa te insoteasca undeva? Acest lucru inseamna ca manifesti dependenta fata de jumatatea ta, adica nu existi independent. Atitudinea sufocanta va duce, in cele din urma, la despartire!


5. Traiesti in trecut

In fine, traumele tale din trecut te pot determina sa traiesti in trecut, desi prezentul este cu totul diferit. Asocierea noului partener cu defectele fostului nu va face decat sa afecteze grav relatia de cuplu, deci nu te grabi sa presupui ca noua persoana din viata va comite aceleasi greseli.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare