Dragoste

#iubire #relatii #cuplu #amant #infidelitate #inselat #dragoste #pasiune #dorinta #prieten #partener #oficial #neoficial #iubit

Iti iubesti si iubitul si amantul, ce e de facut?

Posibil ca atunci cand citesti acest titlu, sa nu vezi nimic ciudat la el. Pana la urma nici n-ai de ce. In zilele noastre, monogamia a ramas doar un vis frumos, o utopie pe care multi o recunosc  si o aprecieaza, dar putini o si traiesc. Cred ca am auzit in ultimul timp de atatea cazuri in care el sau ea inseala, incat acum, de fiecare data cand ma mai suna o prietena sa-mi spune ca are un nou amant, reactionez ca atunci cand imi spune ca si-a mai cumparat o bluzita. O intreb doar cat a costat-o, din ce stofa e si cat de mult ii place modelul.

Pentru multi, moralitatea  este un soi de ciudatenie venita din lumea sectelor puritane si infidelitatea, doar o necesitate pentru a te proteja de rutina si deceptii... Ce faci insa cand iti adori prea mult sursa infidelitatii tale? Cand simti ca il iubesti pe cel inselat dar in acelasi timp si pe cel cu care il inseli?

Iti spun eu, ajungi la concluzia ca mai bine te duceai in magazinul de haine ca sa cumperi bluzite. Dar acum e prea tarziu, in zadar inmultesti sesiunile alea de shopping pentru a te relaxa si a-ti limpezi gandurile. Te-ai lasat ispitita si ai muscat din mar. Foarte bine. Acum, mananca-l pe tot, cu seminte si cotor. Apuca-te sa minti si sa te minti singura, sa porti conversatii interminabile la telefon cu prietena cea sfatuitoare si sa faci zeci de mii de scenarii salvatoare care sa te scoata din „trilema” in care te gasesti.

-Domne, dar nu intelegi, il iubesc pe Matei, am fluturasi in stomac cand il vad, ma gandesc la el non stop, nu pot trai fara el.

-OK, atunci de ce nu renunti la Codin si ramai cu Matei??

-Aaa, pai asta nu pot.

-De ce? Crezi ca l-ai rani?

-Aa, nu...doar ca il iubesc si pe Codin.

Personal nu cred ca poti iubi doua persoane in acelasi timp si deja incepe sa ma cam streseze schimbul acesta de replici, pe care il am se pare de fiecare data cand o amica sau alta se afla in aceasta situatie.

Da, ii poti iubi masina cu care te duce la serviciu, ajutorul pe care ti-l da atunci cand ai tu o stare proasta , poti iubi vechimea relatiei si de aici avantajul ca nu trebuie sa mai coci strategii de cucerire dar nu-l poti iubi pe el in chintesenta lui. Daca ai face lucrul acesta, acum n-ai mai fi la amant. Cu toate acestea esti si te simti bine in bratele lui. Iti este frica de fiecare data cand iti bipaie telefonul, ingrozita ca ar putea fi partenerul tau oficial, dar in acelasi timp nu-ti pasa si te cuibaresti mai bine in bratele amantului, tesand in minte alibiul perfect pe care sa-l folosesti acasa. La ce nevoie mai ai de alibi? Pentru ca nu vrei pe de alta parte, ca atunci cand te intorci la domiciliul conjugal, sa constati ca ti-ai pierdut dulcea rutina a vietii de cuplu.

Nu ma intelegeti gresit. Faptul ca ajungi sa-ti iubesti amantul, nu presupune neaparat sa nu mai tii la prietenul tau actual. Dar de aici si pana la iubire e cale lunga. De fapt, aceasta este si confuzia pe care o face o femeie aflata in aceasta situatie.

Ce se gandeste ea: „ Prietenul meu nu mi-a gresit cu nimic si imi place atunci cand este atent si tandru cu mine. Cum pot sa renunt la el?”. Din acest motiv, prefera sa fii egoista si sa nu dea cu bata in balta riscand astfel sa piarda confortul oferit de ideea de cuplu. Dar, ce te faci cu inima aceea saltareata care palpita de mama focului in piept cu gandul la celalalt? Nimic mai simplu, continui pe acest drum cu sens dublu, sperand doar ca la un moment dat sa nu-i treaca prin cap amantului sa pareasca soseaua  si sa te lase singura la semafor. Cat crezi insa ca o mai poti tine asa? La un moment dat se pune verde si tu trebuie sa demarezi. Ce alegi?

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare