Dragoste

#sfaturi casnicie fericita # casnicie fericita #casnicie #relatie de cuplu #cuplu

Iti doresti sa ai o casnicie fericita? Iata de ce trebuie sa tii cont

Desi uneori poti avea impresia ca esti asaltat cu sfaturi privind casatoria, de catre cei din jur, este important sa inveti sa le asculti si sa tii cont de cele mai importante dintre acestea. Chiar daca la inceputul relatiei acestea ti se pot parea inutile, pe termen lung, vei observa ca multe dintre acestea iti vor fi folositoare. Iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont:

1. Daca scopul tau este sa ai o casnicie de durata si satisfacatoare, atunci trebuie sa-ti asumi rolul, indiferent de situatie. Trebuie sa te simti responsabil/a de ce se intampla, asumandu-ti deopotriva reusitele si greselile.

2. Atingerile in cuplu intaresc legatura intima dintre parteneri pentru ca sporesc productia de oxitocina, supranumit "hormonul fericirii si al atasamentului". Asadar, ori de cate ori este posibil, ia-ti de mana partenerul, saruta-l, mangaie-l, iar fiecare actiune ar trebui sa dureze cel putin 5 sau chiar 10 secunde!

3. Invata sa nu fii de acord si accepta ca este firesc sa nu fiti mereu pe aceeasi lungime de unda.

4. Barbatii trebuie sa inteleaga ca nu trebuie si nici nu pot rezolva si/sau repara totul singuri. In cele mai multe dintre cazuri femeile vor sa fie si ele implicate in gasirea si implementarea solutiei la probleme.

5. Cea mai mare pierdere de timp si energie intr-o casnicie este sa incerci sa-ti schimbi partenerul, cu atat mai mult cu cat persoanele care fac astea au, de regula, probleme in ele insele, nu in ceea ce priveste partenerii.

Citeste continuarea pe Lyla.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului