Dragoste

#prezentare #limbaj #ajutor #vestimentatie #cadou #intalnire cu socrii

Intalnirea cu parintii celuilalt de sarbatori: 6 moduri sa faci o impresie buna

Ce poate consuma mai multa energie pentru un indragostit, in preajma sarbatorilor, decat gandul ca urmeaza intalnirea cea mai importanta cu parintii celuilalt? Acest tip de stres, extrem de raspandit in perioada reuniunilor festive, poate fi atenuat cu succes, prin cateva strategii simple.

In mirosul proaspat al crengutelor de brad, mama soacra te priveste cu un zambet iscoditor, tipic detectivilor CIA din filmele americane. Cam asa iti imaginezi intalnirea-cheie cu parintii partenerului, care te-a invitat sa il insotesti de sarbatori in sanul familiei sale. Adopta o gandire pozitiva si straduieste-te sa stralucesti!

Specialistul american in relatii DeAnna Lorraine a gasit o reteta simpla in 6 pasi, care sa iti asigure succesul primei intalniri cu parintii partenerului de sarbatori.


 1 Afla traditiile familiei

Fiecare familie are propriile conceptii despre modul in care "trebuie" sa aiba loc masa de Craciun saude  Revelion. Afla din timp traditiile respectate de familia partenerului/partenerei tale, observa diferentele si nu judeca! Cu cat stii mai bine la ce sa te astepti, cu atat va fi mai putin probabil sa faci o gafa de proportii.

 2 Imbraca-te corespunzator

La fel ca la un interviu de angajare, intalnirea cu parintii partenerului de sarbatori presupune o tinuta potrivita ocaziei, dar care sa te si caracterizeze pozitiv. Imbraca-te casual-elegant, in stil conservator, astfel incat sa pari o persoana serioasa. Tinutele sport sau excentrice ies din discutie!

3 Nu te prezenta cu "mana goala"

Fireste, o vizita de asemenea calibru presupune si oferirea unui cadou sugestiv gazdelor. Expertul in relatii DeAnna Lorraine iti sugereaza o varianta cu care nu poti da gres: o sticla de vin rosu demidulce, excelent de servit la masa de sarbatori!

4 Controleaza-ti limbajul trupului

Momentul in care se fac prezentarile este crucial in formarea impresiei parintilor celuilalt despre tine. Strange mana viitorilor socri cu fermitate, palma perfect intinsa, cu o presiune medie. Priveste-i direct in ochi si zambeste cald: vei inspira incredere si sarm.

5 Nu uita de maniere

Acum, mai mult decat niciodata, ai ocazia sa iti demonstrezi manierele. Nu vorbi prea mult, exprima-te politicos, respecta opiniile celor din jur si adopta un umor fin, de calitate.

6 Ofera-te sa ajuti

Orice ar interveni, ofera-te sa ajuti (spalatul vaselor, mutatul mobilierului, deplasarea la magazin etc). Simpla ta intentie va cantari mult in ochii viitorilor socri!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului