Dragoste

#semnele infidelitatii #amanta #cearta #cuplu #relatie #infidelitate

Infidelitatea si semnele ei

Infidelitatea a fost intotdeauna un subiect controversat, discutat si chiar dureros, afectand numeroase cupluri si ducand de multe ori la destramarea acestora. Daca observi din timp eventuale schimbari din viata de cuplu , atunci poti sa iei atitudine si poate sa salvezi o relatie.

 

Nu este usor sa te afli in situatia de a recunoaste ca ceva in relatia voastra s-a schimbat, dar cunoasterea problemelor ti-ar putea oferi solutii sau te-ar ajuta sa iei o decizie pentru viitorul tau si al partenerului.

Iata cateva dintre cele mai frecvente semne ale infidelitatii in cuplu, valabile atat pentru ea, cat si pentru el.

Acorda mai multa atentie aspectului exterior

Partenerul tau petrece mai mult timp ingrijindu-si tinuta, investeste bani intr-o garderoba noua sau adopta schimbari de vestimentatie, care il fac sa arate mai atractiv.

Este mult mai amabil cu tine

Aceasta este o schimbare frecventa de comportament, pentru ca partenerul incearca sa suplineasca cumva sentimentul de vina dat de relatia extraconjugala. Fiind mai atent  cu tine, nu mai poate fi acuzat de abandon in cuplu. De asemenea, iti poate acorda mai multa atentie pentru a te convinge ca relatia voastra merge excelent si ca tu nu ai niciun motiv de ingrijorare.

Are o atitudine verbala agresiva

Unui partener care insala si se simte bine intr-o alta relatie i se va parea ca tot ceea ce faci tu nu este bine. Astfel, te va critica pentru lucruri marunte si va deveni irascibil in prezenta ta.

Se plictiseste din orice

Nu il mai atrag nici micile voastre activitati impreuna, nici viata voastra de cuplu. Casa vostra, prietenii vostri, familia nu mai prezinta interes, preferand sa-si petreaca timpul in compania altor persoane, evitand astfel prezenta ta.

Se distanteaza de tine

Distanta emotionala si fizica intr-un cuplu afecteaza cel mai mult partenerii si este un semn care trebuie sa iti dea de inteles ca ceva nu este in regula. Partenerul implicat intr-o alta relatie pote evita raporturile sexuale si gesturile de tandrete.

Petrece foarte mult timp la locul de munca

Programul de lucru pe care il avea zilnic s-a schimbat, adaugandu-i-se ore suplimentare nejustificate sau plecari tot mai frecvente in interes de serviciu. Intalnirile extraconjugale se pot desfasura in voie intr-un cadru departe de familie si prieteni.

Cheluieli suplimentare

Intretinerea unei relatii in afara cuplului poate deveni costisitoare, fiind usor de remarcat o diferenta in bugetul comun. Schimbarea vestimentatiei, micile atentii si cadouri oferite noului partener, plecarile pe ascuns, benzina consumata in plus se vor reflecta in situatia voastra financiara.

Apeluri si sms-uri misterioase

A inceput sa ii sune telefonul destul de des, iar atunci cand raspunde, se fereste de tine, vorbeste in soapta, sau foloseste doar raspunsuri scurte, Nu iti mai da voie sa raspunzi tu la telefon si inchide brusc atunci cand apari. E posibil ca cei care au o aventura sa isi inchida deseori telefonul, gasind pretexte pentru a nu fi contactat usor.

Si-a schimbat gusturile

Fie ca este vorba de stilul vestimentar sau de muzica, preferintele partenerului tau s-au schimbat. Cand ne implicam intr-o relatie, involuntar preluam cate ceva din obiceiurile persoanei iubite. Chiar si schimbarea gusturilor in materie de mancare pot oferi un indiciu in cee ce priveste infidelitatea in cuplu.

Evita sa iti raspunda la intrebari

Se fereste de tine si nu vrea sa respunda la intrebari obisnuite legate de cum si-a petrecut ziua, cum a fost la serviciu sau de ce a venit mai tarziu acasa. Daca are o atitudine defensiva sau iti raspunde cu o intrebare, inseamna ca e posibil sa ascunda ceva.

Apare un nou prieten

In viata voastra apare o alta persoana despre care partenerul vobeste frecvent, o invita la voi in casa si iti face cunostinta cu ea. Fii atenta daca aceasta lasa in urma obiecte personale sau cat de prezenta devine in viata voastra, pentru ca poate fi semnul unei aventuri.

Daca partenerul tau trece prin niste schimbari, incearca sa nu tragi concluzii pripite si sa ii observi starea pe care o are.

Poate ca este obosit, suparat, stresat sau are probleme de care ii este prea rusine si nu vrea sa ti le spuna. Incearca sa nu acuzi pana la o proba contrarie, acorda-i incredere si comunica cu partenerul.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare