Dragoste

#relatii #dating online #social media #influenta social media

Impactul social media asupra relatiilor intime

In ultimii ani, social media aproape ca a devenit o obsesie pentru cei mai multi utilizatori de internet, de smartphone-uri si tablete. Nicio dimineata parca nu este reusita pana ce nu te loghezi pe Facebook pentru a afla in ce club si-au petrecut noaptea prietenii tai sau ce poze au postat in ultimele ore, insa atractia social media nu se opreste aici. Retelele de socializare isi pun amprenta, direct sau indirect, si asupra relatiilor intime. Ai ocazia sa cunosti oameni noi, sa flirtezi si sa-ti gasesti un partener, dar in acelasi timp poti ajunge in pragul despartirii sau al divortului din cauza lor.

Social media si datingul online

De cand Facebookul a devenit atat de popular, tot mai multe persoane profita de aceasta retea de socializare pentru a-si gasi un partener stabil. Cei mai multi utilizatori de Facebook, mai exact 60%, dezvaluie ce se intampla in viata lor personala. Astfel, 37% dintre ei mentioneaza ca sunt "single", 31% anunta ca sunt casatoriti si 24% spun ca sunt intr-o relatie.

Social media si relatiile intime

Facebookul si alte retele de socializare au avut un impact major pentru persoanele singure. Astfel, conform statisticilor, cele mai multe cupluri care s-au cunoscut online au avut o relatie de 18.5 luni inainte de a se casatori. Prin comparatie, cuplurile care s-au cunoscut offline au avut o relatie de 42 de luni inainte de a lua decizia de a se casatori.

Social media, stresul si despartirile

Social media nu este doar un prilej excelent de a-ti cunoaste sufletul pereche, ci este si o ocazia "numai buna" de a te stresa sau a ajunge in pragul despartirii. Stresul social media este cauzat de faptul ca poti vedea in orice clipa ce face fostul tau partener, cum se distreaza cu noua cucerire, poti descoperi detalii picante despre actualul iubit, poti descoperi ca ai primit comentarii indraznete de la o persoana de sex opus sau ca alte persoane dezvaluie lucruri despre tine.

Toate aceste lucruri ce tin de social media pot avea un impact negativ asupra relatiei intime si pot duce la despartire. Unele persoane pot afla de pe Facebook ca au fost parasite de parteneri, dupa ce acestia si-au schimbat statusul sau au anuntat ca sunt singuri din nou. La un sondaj legat de social media si despartiri, din cei 1.000 de respondenti, 25% au spus ca au aflat de pe Facebook ca nu mai formeaza un cuplu si abia apoi au discutat direct cu partenerii lor.

Sursa foto: twodaymag.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare