Dragoste

# sentimente de ura #ura #sot #mariaj #sentimente

"Imi urasc sotul! Ce este de facut?"

Toate relatiile trec prin perioade fericite, dar si prin momente in care apar probleme. Atunci cand ajungi insa in punctul in care spui ca iti urasti sotul, este cazul sa faci ceva pentru ca lucrurile sa nu ia o turnura nedorita. Ura este o emotie puternica care poate duce la separare. Iata ce este de facut atunci cand ajungi sa spui ca iti urasti sotul.

 

Concentreaza-te pe ceea ce iti place la sotul tau

Ura este, de cele mai multe ori, un termen mult prea puternic pentru a descrie o situatie in care sotia se simte nefericita. In multe cazuri, aceasta este folosit pentru a exprima anumite frustrari si nimic mai mult, sunt de parere expertii.

In aceasta situatie, psihologii recomanda sa te concentrezi doar pe acele lucruri care iti plac la sotul tau, chiar daca in acel moment ti se pare dificil. Gandeste-te la acele calitati ale partenerului de viata care iti vor permite sa analizezi mai clar situatia si sa nu mai vezi lucrurile doar in alb si negru. Si atunci cand tragi linie si constati ca aspectele pozitive sunt mai numeroase si mai importante decat cele negative, cu siguranta vei gasi motivatia necesara pentru a depasi orice impas in relatie.

Gandeste-te daca nu este si vina ta

De cele mai multe ori problemele intr-o relatie apar atunci cand intervin anumite bariere in comunicare, atat cu partenerul de viata, cat si cu tine insuti. Inainte sa arati cu degetul si sa arunci complet vina asupra celuilalt, incearca sa iti dai seama daca nu cumva si tu ai o parte din vina, in situatia cu care va confruntati. Introspectia te va ajuta sa recunosti ca poate nici tu nu i-ai comunicat sotului nemultumirile tale si din aceasta cauza problemele s-au agravat in timp. Totusi, daca realizezi ca tu ai fost cea care ai comunicat de fiecare data deschis, insa el nu face niciun efort pentru a depasi situatia, atunci acest lucru ar trebui sa iti dea de gandit.

Incearca sa afli ce se intampla cu adevarat

Uneori, o sotie poate fi atat de orbita de sentimentul de ura care a aparut incat nu mai poate vedea clar ceea ce se intampla de fapt. Atunci cand reusesti sa indentifici care este cauza care provoaca o anumita emotie, cum este cea de furie care de multe ori este confundata cu ura, este mai usor sa gasesti solutia pentru a rezolva situatia si cum sa mergi mai departe.

Incearca sa iti identifici toate emotiile

Este greu de crezut ca cineva poate avea un profund sentiment de ura fata de o alta persoana, si atat. In aceasta situatie, este important sa iti dai seama ce altceva anume se petrece in interiorul tau. De multe ori, in spatele urii se afla furia, iar ceea ce sta in spatele furiei este o mare durere care provine de cele mai multe ori din tristete si dezamagire. Fiecare femeie trebuie sa lucreze cu ea insasi pentru a depasi aceste emotii si pentru a descoperi cum a ajuns in aceasta situatie. Atunci cand muncesti continuu pentru a te descoperi pe tine insati, vei observa ca iti va fi mai usor sa depasesti toate problemele pe care le intampini in relatie.

Sursa foto:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare