Dragoste

#divort cupluri #luna divorturilor #divorturi #cupluri #ianuarie

Ianuarie, luna cu cele mai multe divorturi! De ce se intampla acest lucru

Ani de zile, luna ianuarie a fost supranumita luna divorturilor. Expertii considera ca motivul acestei tendinte o reprezinta sarbatorile de iarna. Oamenii nu vor sa divorteze in timpul srabatorilor, asa ca o fac imediat dupa trecerea lor.

In general, cuplurile cu copii au inceput sa ia in considerare divortul inainte de sarbatori, dar aleg sa ramana impreuna pana la sfarsitul anului, astfel incat familia sa se mai poate bucura de un ultim sezon.

Stresul din casnicie si stresul sarbatorilor

Nu este un secret pentru nimeni faptul ca sarbatorile pot aduce un plus de stres in familiii, acesta fiind si mai mare daca acolo sunt deja semne ca relatia nu mai functioneaza. Nivelul de stres din timpul sarbatorilor este agarvat, deci, de stresul din casnicie si lucrurile incep sa capete amploare.

Anul Nou - un moment al inceputurilor

Un cuplu care se lupta sa intretina o casatorie, poate decide deseori sa astepe trecerea sarbatorilor de iarna inainte de a lua o decizie. In plus, Anul Nou este momentul ideal pentru a pune ordine in viata personala si chiar a iesi dintr-o casnicie nesanatoasa.

Sarbatorile de iarna vin cu speranta ca poate relatia va functiona

Totodata, motivul pentru care unele cupluri aleg sa amane despartirea pana dupa sarbatori este si speranta ca frumusetea momentelor, luminile si atmosfera ar putea ajuta la depasirea problemelor. Ele spera ca vor reusi sa faca relatia sa functioneze si nu vor ajunge la divort.

Cel mai adesea, insa, odata cu trecerea miezului noptii, in data de 1 ianuarie, problemele reale incep sa se faca simtite din nou si sa se acumuleze, ducand curand la nedoritul divort.

Problemele financiare pot amana divortul

Un alt motiv pentru care oamenii divorteaza in ianuarie sunt problemele fiscale. Este posibil sa fi fost depusa o declaratie de impozit comuna in trecut si cuplu nu doreste sa se mai ocupe din nou de acest lucru. De aceea, unele cupluri aleg sa rezolve problemele fiscale inainte de sfarsitul anului si sa asteapta luna ianuarie pentru a divorta.

Divorturile depuse in ianuarie - nu sunt doar un mit

Tendinta depunerii divorturilor in ianuarie nu este doar un mit urban, cifrele fiind elocvente. Pregatirea divortului necesita timp de cateva luni, motiv pentru care oamenii se grabesc sa caute un avocat de divorturi pentru a rezolva cat mai repede situatia.

Divortul - o decizie personala

Pana la urma, nu conteaza care este momentul in care alegi sa pui punct unei casnicii nesatoase, decizia fiind numai a ta. Daca stii ca ai incercat tot ce era posibil pentru a face relatia sa functioneze si nimic nu a dat rezultate, este momentul sa pui punct si sa mergi mai departe.

Sunt multe cupluri care aleg sa ramana impreuna de dragul copiilor, dar acest lucru nu este neaparat unul sanatos daca in relatie sunt tensiuni si armonia lipseste. Copiii au nevoie de modele sanatoase si trebuie sa stie ca viata poate fi frumoasa, divortul fiind doar o etapa trecatoare.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare