Dragoste

#cuplu #iubire #comunicare #respect #intimitate #afectiune

Gesturile mici, fundatia unei relatii reusite

Stresul cotidian ne face uneori sa uitam de gesturile mici, care sunt un element nepretuit in relatia de cuplu. Afla care sunt gesturile simple care te pot ajuta sa-ti imbunatatesti relatia.

Luate separat sunt gesturi minore, poate chiar neinsemnate. Impreuna insa, ele formeaza o legatura emotionala puternica si intaresc intimitatea in cuplu, absolut necesare unei relatii fericite.

In absenta lor, o relatie bazata initial pe iubire se poate transforma intr-un parteneriat locativ. Afla care sunt gesturile care nu trebuie sa lipseasca dintr-o relatie fericita .

 

"Te rog" si "Multumesc"

 

Pentru unii sunt gesturi goale de continut atunci cand le folosesc cu strainii, insa aceste cuvinte pot avea un impact urias asupra vietii atunci cand sunt folosite zilnic.

"Te rog" si "Multumesc" ii arata partenerului respectul si bunavointa ta. Desi sunt gesturi minore, ele transmit in timp un mesaj de apreciere a persoanei iubite.

Atunci cand folosesti "Te rog", ii arati partenerului ca vei aprecia efortul depus si ca nu ii dai comenzi.

 

Disponibilitatea de a-l asculta pe celalalt

 

Momentele in care iti asculti cu adevarat partenerul ii arata afectiunea si iubirea ta. Asculta cu atentie problemele celuilalt si acorda-i timpul necesar pentru a-si impartasi problemele cu tine.

Chiar daca e vorba de probleme de serviciu sau de lucruri legate de relatia voastra, fa-ti timp pentru a asculta si intelege punctul de vedere al persoanei iubite. Arata-i ca ideile si sentimentele sale sunt importante pentru tine, lucru ce nu poate fi obtinut daca asculti in timp ce te uiti la televizor sau trebaluiesti prin casa.

 

Renunta la presupuneri

 

Chiar daca ti-ai gasit sufletul pereche, doi oameni nu pot gandi intotdeauna la fel. Renunta sa presupui ca stii ce gandeste celalalt.

Discuta cu partenerul tau si lasa-i intotdeauna timp sa reactioneze la o propunere noua. "N-am crezut ca te intereseaza si pe tine" este o fraza care trebuie sa lipseasca din comunicarea intre parteneri intr-o relatie fericita.

 

Fa-i mici cadouri

 

Cadourile sunt un mod placut de a-ti surprinde persoana iubita . Daca mici atentii sunt necesare in zilele importante din viata voastra, cadourile nu se limiteaza doar la lucruri pe care le cumperi din mall.

Un sarut cand nu se asteapta, o felicitare virtuala cand este departe de tine, sau preluarea unor sarcini casnice din cand in cand pot fi cadouri frumoase, pe care persoana iubita le va aprecia.

 

Concentreaza-te asupra aspectelor pozitive

 

Unul dintre secretele unei relatii de succes este modul in care iti vezi partenerul. Concentreaza-te asupra calitatilor pozitive, care te atrag la persoana iubita.

Daca lasi sentimentele negative sa preia controlul, risti sa-ti pui in pericol relatia. Daca partenerul tau are defecte pe care vrea sa le depaseasca, ajuta-l, insa nu crea o presiune prea mare, deoarece astfel relatia ar putea avea de suferit.

 

Distrati-va impreuna

 

Modul in care va distrati impreuna este foarte important pentru viitorul relatiei voastre. Nimeni nu vrea sa isi petreaca viata alaturi de un partener care se plange tot timpul de orice si e pus pe cearta.

Atunci cand petreceti timp impreuna, zambeste si arata-i ca te simti bine. Daca nu aveti prea multe activitati comune, cautati impreuna hobby-uri care sa va faca placere amandurora.

 

" Te iubesc "

 

Poate cel mai important gest prin care te poti apropia de persoana iubita este repetarea celor doua cuvinte "magice".

Exprima-ti dragostea cand sunteti impreuna, dar si cand va desparte distanta si puteti comunica doar la telefon sau online. Surprinde persoana iubita cu un "Te iubesc" sincer atunci cand se asteapta mai putin si vei creste sansele de succes ale relatiei voastre.

 Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului