Dragoste

#dragoste #relatie de cuplu #stereotipuri

Fereste-te de stereotipuri, iar relatia ta de cuplu se va imbunatati considerabil

Stereotipurile sunt peste tot in jurul tau si este aproape imposibil sa te feresti de ele la infinit. Ai idei preconcepute despre cum sunt femeile blonde si idei preconcepute despre ce ar trebui sa faci pentru a avea succes in cariera, dar macar atunci cand in discutie este relatia ta de cuplu, incearca sa eviti stereotipurile, iar legatura dintre tine si partenerul tau se va imbunatati considerabil.


1. Barbatii vor doar sex

Gresit! Barbatii nu vor doar sex, ci au nevoie si de afectiune, de comunicare. Prin urmare, ar fi bine sa incetezi cu ideile tale preconcepute, conform carora trebuie sa initiezi partide de sex dimineata, la pranz si seara. Mai mult decat atat, inceteaza sa crezi ca barbatii vor sex hardcore, ca in filmele pentru adulti. Desi barbatilor le place ca, din cand in cand, sa aiba parte de experiente sexuale noi si incitante, de cele mai multe ori prefera partidele senzuale si nu simt nevoia sa incerce jocuri erotice deocheate.


2. Trebuie sa fii agera ca un detectiv particular

Intr-o relatie, niciunul dintre parteneri nu ar trebui sa se considere detectiv particular. Este normal sa stii ce face iubitul tau cand nu este acasa, insa nu este normal sa ii monitorizezi activitatea in fiecare minut. Este enervant sa primesti telefon din jumatate in jumatate de ora si sa dai raportul ca in armata. Acest stereotip pe care te incapatanezi sa-l respecti poate dauna relatie mai mult decat crezi.


3. Barbatul trebuie sa faca primul pas

Uneori, daca astepti ca barbatul sa faca primul pas, este posibil sa imbatranesti asteptand ceva ce nu se va intampla niciodata. Atunci cand un barbat te atrage, dar nu face niciun gest pentru a te cunoaste mai bine, preia initiativa. Cine stie ce relatie frumoasa se poate naste intre voi?


4. Cuplurile trebuie sa fie tot timpul impreuna

Probabil ca sunt inca foarte multe persoane care se ghideaza dupa acest stereotip, dar tu nu ar trebui sa te numeri printre ele, dintr-un motiv foarte simplu: chiar si atunci cand exista o relatie, fiecare partener are nevoie de libertate, pentru a-si satisface micile placeri vinovate. Asadar, cand iti spune ca merge la meci cu baietii, nu-l ruga sa te ia si pe tine.


5. Daca i-ai cunoscut familia, trebuie sa va casatoriti

Faptul ca te prezinta familiei lui nu inseamna ca te va cere de sotie in viitorul apropiat, asa ca nu mai astepta marea intrebare. Acest stereotip despre relatii nu este benefic pentru tine, astfel ca cel mai bine ar fi sa lasi lucrurile sa vina de la sine.

Sursa foto: holidaysbee.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului