Dragoste

#dragoste #cuplu #relatii #femeia alpha

Femeia Alpha in relatia de cuplu

Independenta, increzatoare si capabila sa aiba totul datorita propriului sau efort, femeia Alpha reprezinta o amenintare pentru multi barbati. Tot ceea ce are femeia Alpha este rodul propriilor ei calitati. Unii barbatii sunt intimidati de o astfel de femeie si nu multi rezista intr-o relatie de lunga durata. Alti barbati o considera o prada rara si deci, cu atat mai pretioasa. Daca autosuficienta este adesea intalnita in cazul barbatilor puternici, aceasta caracteristica o reprezinta si pe femeia Alpha. Care este efectul ei in cuplu?

Cine este femeia Alpha

Femeia Alpha este genul de femeie care castiga mult mai mult decat partenerul de cuplu sau alti barbati, o femeie orientata in principal spre cariera, desteapta, increzatoare in fortele proprii, activa sexual si, nu in ultimul rand, agresiva si autosuficienta.

Personalitatea puternica si calitatile de lider o ajuta pe aceasta femeie sa duca o viata independenta si sa obtina numeroase succese. Actiunile unei astfel de femei sunt mai degraba rationale decat emotionale.

Unii barbati nu privesc cu ochi buni o partenera care are un salariu mult mai mare si o cariera mai frumoasa decat ei. Alti barbati vad in femeia Alpha o femeie greu de cucerit si, prin urmare, o prada cu atat mai interesanta. Chiar si o intalnire amoroasa cu o femeie Alpha le gadila orgoliul acestor barbati. Cucerirea unei astfel de femei este perceputa ca o provocare, iar succesul poate sa ofere barbatului respectiv o satisfactie imensa.

Problema apare atunci cand relatia se continua cu o casatorie, iar viata isi reintra in normal. Femeia Alpha este o fire dominatoare si chiar agresiva. Astfel de caracteristici nu sunt cautate de majoritatea barbatilor. Cei mai multi barbati, conform specialistilor in relatie, se simt atrasi de femeile flexibile, afectuoase si supuse.

Femeile obisnuite isi doresc sa se faca placute, in timp ce femeii Alpha ii este indiferent daca lumea o place sau nu. Acest lucru se aplica si intr-o relatie amoroasa. Femeile obisnuite evita sa-si confrunte partenerul. O femeie Alpha obisnuieste sa fie sarcastica si sa-si trateze partenerul cu condescendenta. Femeile obisnuite isi doresc sa se marite si sa aiba copii. O femeie Alpha nu se gandeste nicio clipa ca ar fi o tragedie daca ramane singura sau daca nu devine mama. In general, o astfel de persoana nu este inteleasa si nici simpatizata de celelalte femei.

Cum trebuie sa se poarte un barbat cu o femeie Alpha

O femeie Alpha nu accepta langa ea un barbat dispus sa-i faca pe plac, chiar daca insista sa conduca ea. De exemplu, femeia Alpha este extrem de pretentioasa si nu inceteaza niciodata sa ceara lucruri perechii sale, chiar daca unele pot fi absurde. Pentru a-i castiga respectul si a se impune, barbatul trebuie sa faca numai ceea ce considera necesar si sa refuze restul. Daca ea se intalneste cu el si cu altii in acelasi timp, barbatul in cauza ar trebui sa faca la fel. Cea mai mare greseala a lui ar fi sa-i arate femeii cat de mult o doreste.

Un barbat acceptat de o femeie Alpha trebuie sa fie un barbat Alpha. Daca el nu este mereu la dispozitia ei ori de cate ori il suna, daca are propria lui cariera si principii de viata puternice, un astfel de om are sanse sa cucereasca o femeie Alpha.

Pentru ca o relatie sa reziste, insa, este nevoie de un scop comun.

Foto: menshealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare