Dragoste

#tristete #depresie #avantaje #rasfat #flirt #singuri de sarbatori

Fara planuri de sarbatori? Ghidul celor singuri

Pentru cei singuri, aceste zile speciale din an pot fi o condamnare la depresie si suferinta. Psihologii spun insa ca aceste persoane se pot bucura din plin de atmosfera speciala, de bradutul impodobit si de mirosul de cozonaci, daca isi concentreaza gandurile in directia corecta.

De fapt, daca te-ai trezit fara planuri de sarbatori, inseamna ca poti sa faci loc altora. Profita de avantajele celor singuri in aceasta perioada si inlatura definitiv tristetea asociata cu singuratatea de sarbatori!

Evalueaza-ti asteptarile

Esti sigur ca sarbatorile fericite inseamna doar intalnirea a multor oameni, care consuma cantitati absurde de mancare? Crezi ca daca ai avea un iubit care sa iti aduca un cadou de Craciun, ai atinge extazul absolut?

Exista, cu siguranta, si alte situatii care iti pot aduce fericirea de sarbatori: petreceri cu prieteni, excursii incitante si orice alte activitati pe placul tau, care nu implica in mod necesar o companie intima.

Observa avantajele

Cand esti doar tu cu tine, sarbatorile pot lua chipul ideal necesitatilor tale. Acum iti poti manifesta 100% grija fata de propria persoana. Observa principalele avantaje:

  • economie uriasa in buget de la cadourile pe care nu trebuie sa le cumperi altora
  • poti dormi pana tarziu, poti lenevi toata ziua, poti citi o carte grozava sau te poti dedica din nou unui hobby neglijat de multa vreme
  • mananci si bei atat cat iti doresti
  • te rasfeti strict cu preparatele tale preferate, fara sa tii cont de gusturile altcuiva
  • poti invita la tine acasa pe cine doresti
  • poti flirta nestingherit cu oricine la bar, in club sau acasa la un amic
  • poti vizita o ruda indepartata sau un prieten, daca i-ai neglijat in trecut

Rasfata-te

In timp ce altii alearga prin supermarketuri si gatesc ore in sir, tu te poti rasfata cu o vizita la centrul de spa, la un salon de masaj sau oriunde altundeva, unde poti obtine un rasfat pe cinste.

Fa o fapta buna

Unul dintre cele mai simple lucruri care te pot face sa te simti mai bine este sa-i ajuti pe cei mai putin norocosi ca tine in perioada sarbatorilor. Acest lucru nu inseamna neaparat sa donezi o suma de bani, ci poate o mana de ajutor ONG-urilor care fac sarbatorile frumoase orfanilor si batranilor din azil.

Schimba-ti stilul de viata

Daca mereu spui ca nu faci sport pentru ca nu ai cand, timpul liber de sarbatori este prilejul perfect sa iti schimbi, in sfarsit, stilul de viata in bine.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului