Dragoste

#dragoste oarba #relatie #dragoste la prima vedere

Experti: dragostea la prima vedere nu exista!

"Dragostea la prima vedere" este adesea invocata de persoanele care se indragostesc rapid si care nu gasesc neaparat o explicatie reala pentru sentimentele lor. De asemenea, in filmele de la Hollywood este folosita ca pretext in scenarii. Exista insa sau nu dragoste la prima vedere? Cercetatorii sustin ca au gasit un raspuns.

Pentru cei sceptici, conceptul acesta pare dubios. Cum sa te poti indragosti cand nici macar nu il cunosti pe cel din fata ta, se intreaba acestia. Ei bine, iti place sau nu, stiinta este de partea celor neincrezatori.

Potrivit unui nou studiu publicat in  Journal of the International Association for Relationship Research, "dragostea la prima vedere" este aproape intotdeauna "o atractie initiala puternica", ce porneste dintr-o dorinta sexuala. Studiul a implicat monitorizarea unei serii de intalniri pe care le-au avut 200 de tineri cu varsta intre 20 si 30 de ani. Acestora li s-a cerut sa isi exprime ulterior sentimentele pe care le-au trait, care a fost nivelul de atractie.

Componentele "iubirii" care au fost masurate au fost "intimitatea", "implicarea" si "pasiunea". Dragostea la prima vedere a fost raportata de 49 de ori de doar 32 de participanti. Si aproape de fiecare data dintre elementele care au determinat-o a lipsit implicarea in relatie si intimitatea. In aproape toate cazurile de "dragoste la prima vedere", sentimentele de atractie fizica fata de persoana din fata sa au fost explicite.

60% dintre participantii la studiu au fost femei, insa majoritatea cazurilor de "dragoste la prima vedere" au fost raportate de catre barbati. Si aproape niciodata nu a fost vorba de reciprocitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare