Dragoste

#cuplu #ziua indragostitilor #partener #capcana #cadou #presiune

Evita sa cazi in capcana Zilei Indragostitilor. Iata cum!

De Ziua Indragostitilor nu te lasa influentat de presiunea sociala de a-ti gasi un partener pentru a nu petrece singur aceasta zi a dragostei si nici de obligatia de a-i face partenerului un cadou care sa simbolizeze iubirea ta. Psihologii sunt de parere ca un cuplu sanatos ar trebui sa-si arate zilnic iubirea, nu doar cu ocazia unei sarbatori comerciale.


Ziua Indragostitilor nu ar trebui asociata cu vorbe de dragoste soptite la ureche sau cu imbratisari excesive care sa-l sufoce pe partenerul de viata si, deci sa aiba efectul contrar celui scontat. Specialistii spun ca aceasta zi trebuie tratata ca una oarecare. Pasiunea, afectiunea si respectul fata de celalalt se intretin prin atentia zilnica acordata partenerului. Iata cateva sfaturi prin care poti sa eviti banalitatea si spiritul comercial create in jurul Zilei Indragostitilor:

Nu ceda in fata presiunii sociale de a forma un cuplu

Multe persoane ajung ca, in preajma Zilei Indragostitilor, sa-si caute cu disperare un partener, doar de frica de a nu fi singure in aceasta zi. Cu toate acestea, este important sa nu cedezi presiunii sociale de a forma un cuplu. In caz contrar, alegand un partener la intamplare de Valentine's Day, ai putea avea parte de o Zi a Indragostitilor nefericita.

Reaprinde flacara iubirii in cuplu

Pentru cei care sunt implicati in relatii marcate deja de trecerea timpului, in care romantismul s-a dus de multa vreme, Ziua Indragostitilor poate fi un bun prilej de a discuta, de a reaprinde flacara pasiunii. Antreneaza-ti partenerul intr-o discutie in care sa vorbiti despre problemele voastre si marturisiti-va unul altuia nemultumirile. Atentie insa sa nu cadeti in celalalta extrema: discutati calm, fara sa ajungeti la o cearta.

Da glas iubirii pe care i-o porti

Uita de cadourile pompoase si mizeaza pe simplitate de Ziua Indragostitilor. Spre exemplu, scrie pe o foaie 10 lucruri pe care le apreciezi la el si, daca simti nevoia, ai putea chiar sa i le marturisesti cu voce tare. Retine ca Valentine's Day este o buna ocazie de a comunica mai mult si de a da glas iubirii pe care i-o porti celuilalt.

Sursa foto: www.9am.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului