Dragoste

# intalnire romantica #relatie #divort

Esti pregatita pentru o noua relatie?

Psihologii recomanda o pauza, perioada de reevaluare personala, dupa incheierea fiecarei relatii pe termen lung. Afla care sunt semnele care iti arata ca esti pregatita pentru o noua relatie.

Despartirea, divortul si pierderea partenerului pot fi experiente traumatizante, care nu trebuie sa te impiedice totusi sa-ti continui viata. Daca nu esti sigura ca esti pregatita pentru o noua relatie, pentru a iesi din nou la intalniri, afla care sunt semnele ce merita atentie.

 

Invata din greselile proprii

 

Pentru a incepe o relatie noua fara a repeta greselile trecutului, specialistii recomanda o perioada de evaluare a relatiilor anterioare si de analiza a problemelor care au dus la finalul acestora.

Sansele de reusita ale unei relatii noi depind si de bagajul emotional pe care il duci cu tine. Ai resentimente fata de fostul tau partener ? Simti ca ai gresit si o scuza sincera te-ar ajuta sa renunti la remuscari?

Daca ai identificat greselile pe care le-ai facut in relatiile anterioare, vei putea sa le eviti in viitor.

 

Lucreaza la respectul de sine

 

Mesajele negative de tipul "Nu voi mai iubi niciodata" tind sa ne copleseasca dupa o despartire dureroasa.

Respectul de sine scazut nu este numai o problema ce poate duce la depresie, este si un element care iti poate asigura esecul si in selectarea unui partener nou si in relatia cu acesta.

Atunci cand ai o parere proasta despre tine, respectul de sine scazut este vizibil si pentru cei din jur. Gasirea unui partener care sa te respecte mai mult decat o faci tu poate fi cel putin dificila si uneori imposibila.

 

Defineste-ti nevoile

 

Inainte de a porni cautarea pentru un nou partener, trebuie sa definesti nevoile tale emotionale pe care acesta ar trebui sa le satisfaca.

Ai nevoie de un partener alaturi de care sa petreci cat mai mult timp? Vrei doar o relatie de prietenie si sex fara atasamente serioase?

Doar cu mult noroc vei putea gasi ceea ce cauti, daca nu ti-ai definit in prealabil nevoile.

 

Domoleste-ti asteptarile

 

Nu porni in cautarea unui nou partener cu o lista lunga de conditii si asteptari. Dragostea te poate surprinde si ai putea gasi sufletul tau pereche intr-un "pachet" complet diferit de asteptarile tale.

Detaliile despre aspectul partenerului ideal sunt insa superficiale si nu te vor ajuta cu nimic atunci cand cauti un partener pentru o relatie serioasa . Concentreaza-te asupra calitatilor reale (simtul umorului, personalitate afectuoasa, etc.) deoarece acestea sunt cele mai importante intr-o relatie pe termen lung.

 

Perfectioneaza-te

 

Pentru a atrage cel mai bun partener posibil, trebuie ca si tu sa arati lumii cea mai buna versiune a ta.

Daca tocmai ai trecut printr-o despartire, ai mai mult timp la indemana pentru a incerca lucruri noi sau pentru a te perfectiona in viata profesionala.

Nu uita ca aspectul fizic este un criteriu important pentru multi. O tinuta ingrijita si un zambet sunt "accesoriile" obligatorii pe care trebuie sa le porti inainte de a incepe din nou sa iesi la intalniri.

In functie de durata relatiei tale anterioare, perioada de refacere, in care nu te simti inca pregatita pentru a incepe o noua relatie, poate varia de la cateva saptamani si pana la cateva luni sau chiar mai mult de un an. Nu pierde insa acest timp plangandu-ti de mila, pregateste-te pentru urmatoarea relatie, care ar putea deveni cea mai importanta din viata ta.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului