Dragoste

#look sexy #aspect fizic #greutate normala #aspect fizic ingrijit

Efectele negative ale unui look neglijent in cuplu

Odata cu trecerea timpului, in cuplu se instaureaza comoditatea, iar cei doi nu se mai ingrijesc atat de mult de aspectul lor exterior ca la inceput. Specialistii in relatii atrag atentia asupra faptului ca un look neglijent poate avea efecte negative mai grave decat s-ar putea crede. Indepartarea, resentimentele si sexul de slaba calitate sunt cateva consecinte ale dezinteresului partenerilor fata de modul in care arata.
 

Confortabil sau neglijent?


Cand unul dintre parteneri este prea confortabil, risca sa devina neglijent cu aspectul sau exterior. "Cel mai rau lucru pe care-l poti face intr-o relatie este sa ai senzatia ca ti se cuvine totul" afirma Carol Cassell, doctor si specialist in sanatate, in domeniul sexualitatii si relatiilor.

Este imposibil ca in viata privata, cei doi parteneri sa fie la patru ace 24 de ore din 24. Insa ceea ce trebuie ei sa stie este faptul ca persoana iubita este atrasa de unele calitati ale lor, dar ca aceasta atractie nu trebuie considerata ceva permanent. Este o greseala sa gandesti "Lasa, ca ma place oricum". Pentru a te bucura de o relatie fericita, trebuie sa depui efort. Multe femei fac greseala de a considera ca, odata ce si-au gasit un barbat, acesta le apartine si, prin urmare, ar fi cazul sa renunte la tocurile acelea inalte si la rochia aia sexy dar incomoda.

Specialistii arata ca barbatii si femeile privesc diferit problema aspectului fizic. Astfel, barbatii continua sa fie interesati de felul cum arata o femeie. Femeile, in schimb, se gandesc ca un barbat trebuie sa arate bine atunci cand sunt la inceputul relatiei. In timp, femeia este mai interesata de personalitatea unui barbat decat de felul in care arata.

Partenerii trebuie sa tina minte faptul ca in timp, orice om isi schimba look-ul, dar ca aceste schimbari trebuie sa fie unele benefice. Specialistii in relatii atrag atentia asupra existentei unor cupluri care ajung, din prea multa comoditate, sa se urateasca. Exista cazuri de parteneri care se ingrasa in paralel si care, incet-incet, devin de nerecunoscut. O viata nesanatoasa, sedentarismul, obiceiurile proaste cum este sa comanzi des pizza si sa nu faci deloc miscare sunt cateva aspecte dintr-o rutina zilnica pe care partenerii le accepta in loc sa le combata.

Unul dintre cele mai des intalnite motive pentru care partenerii se neglijeaza pe ei insisi este faptul ca acestia aleg siguranta in detrimentul atractiei fizice. Odata ce au o relatie stabila, de lunga durata, partenerii considera ca pot face orice, fara ca perechea lor sa aiba ceva de spus. Preocuparile casnice, munca si grijile constituie alte motive care ii imping pe oameni sa se uite mai rar in oglinda.

Un alt motiv invocat de cupluri este plictiseala. Rutina zilnica si faptul ca au deja pe cineva ii face pe oameni sa se creada ca oricum au trecut de etapa intalnirilor, nu mai sunt singuri si deci, nu mai este asa de important cum arata.

Pentru a evita ca partenerul sa te priveasca nemultumit, este important sa te uiti mereu in oglinda si sa investesti in aspectul tau fizic. In acest fel, ii dai de inteles ca te respecti si te iubesti. Orice persoana este incantata sa fie cu cineva care se ingrijeste chiar si dupa multi ani de relatie. In plus, exista mai multe sanse de a avea o viata sexuala implinita.

Sursa foto: jezebel.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului