Dragoste

#poveste de dragoste #dragoste #dragoste vesnica

Dragostea lor a fost una vesnica! Povestea de dragoste bizara a doi varstnici din SUA

Povestea de dragoste a unui cuplu din Statele Unite ale Americii seamana izbitor cu legenda lui Filemon si Baucius, care spune ca, dupa ce l-au ospatat pe Zeus in casa lor, au avut o singura dorinta: sa moara impreuna.


O viata cu greutati, insa plina de dragoste

Gordon Yeager si Norma au fost un cuplu de batrani, cu o poveste de iubire extrem de impresionanta, ce a emotionat intreaga lume. Cei doi, in varsta de 94, respectiv 90 de ani, au fost casatoriti timp de 72 de ani si au avut patru copii.

Ei "credeau in casatorie. S-au ales unul pe celalalt si, odata ce si-au luat acest angajament, a fost pentru totdeauna", a povestit, pentru "Daily Mail", cel mic al cuplului, Dennis, in varsta de 62 de ani.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Gordon si Norma s-au nascut in Iowa, dar familia barbatului s-a mutat la o ferma din Minnesota, pe cand el avea doat cativa ani. Familia lui Gordon a fost insa afectata de Marea Depresiune, iar tanarul, in varsta de 16 ani, a hotarat sa se intoarca in orasul natal Iowa, unde s-a angajat la un atelier de reparat masini.

Sursa foto: dailymail.co.uk


Momente tragice

Tot aici si-a intalnit si marea dragoste, pe Norma, cu care s-a casatorit, imediat ce aceasta a terminat facultatea. Dupa casatorie, cei doi nu au dus-o prea bine din punct de vedere financiar, asa ca Gordon s-a angajat ca sudor, iar noaptea ajuta si ca voluntar pentru pregatirile de razboi ale Americii.

La scurt timp insa, fericirea lor a venit odata cu aparitia copiilor: Donna, in 1940, Roger, in 1943, Gordon, in 1946 si Dennis, in 1949.

Viata fericita a cuplului avea sa fie insa umbrita, la scurt timp, dupa ce Roger si Gordon au murit intr-un accident de masina.

Cu toate acestea, Gordon si Norma au reusit sa mearga mai departe, iar dragostea care ii lega i-a facut sa lupte pentru viitor. Copiii celor doi isi amintesc cu placere de cat de frumos isi traiau cei doi povestea de dragoste, chiar si la batranete, desi ei aveau temperamente complet diferite.

"Le placea sa stea impreuna, dar, uneori, se mai enervau unul pe celalalt. Tata era foarte sociabil, ii placea sa faca orice lucru care presupunea munca in echipa. Mama era mai tacuta, dar il sprijinea pe tata in tot ce facea. Ea era acolo mereu, se asigura ca toata lumea se simte bine, ca este mancare suficienta la masa. Mama era perfectionista. Cand au cumparat atelierul, mama citea carti intregi si se asigura ca totul merge asa cum trebuie", a povestit Dennis, fiul cel mic.

In octombrie 2011 avea sa se intample insa sfarsitul unei minunate vieti. Pe cand se aflau in oras cu masina, Gordon si Norma au avut un accident.

Gordon a murit la scurt timp dupa incident, insa pe aparate inima inca ii mai batea slab. "Era chiar ciudat. Tata nu mai respira, dar monitorul tiuia. Se tineau de maini. Noi nu intelegeam nimic: nu mai respira, dar ii bate inima?", a povestit plin de emotie Dennis.

"Inima ei batea prin el", le-a explicat asistenta. Cei doi soti continuau sa se tina de mana, iar o ora mai tarziu a murit si Norma.

"Nici unul dintre ei nu ar fi vrut sa traiasca fara celalalt. Am fost binecuvantati ca ei au plecat din aceasta lume asa", a povestit Donna, fiica celor doi.

Dupa inmormantare, copiii, i-au incinerat si le-au amestecat cenusa, pentru ca ei sa fie impreuna si dupa moarte.

Sursa foto: ebonypeoples.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului