Conform revistei “New Woman”, mai mult de 60% dintre relatii se infiripa la birou. “La modul de viata al zilelor noastre este si normal, avand in vedere ca ne petrecem o treime din viata la locul de munca”, declara Lisa Helmanis, autoarea cartii “Master Dating”. Cu toate acestea, relatia la birou nu inseamna numai priviri pe ascuns, biletele de dragoste strecurate printre hartii sau petrecerea timpului in compania persoanei iubite.

 

“Nu e nimic mai incitant decat momentul in care iti dai seama ca tu si colegul tau de lucru faceti 15 cafele pe zi, exact la aceeasi ora, pentru acelasi motiv”, declara Lisa Helmanis. “La modul in care traim astazi, suntem nevoiti sa ne hotaram in privinta unui posibil partener in mai putin de cinci minute intr-un bar aglomerat si sa decidem daca putem incepe o relatie. Locul de munca iti da posibilitatea de a construi o atractie gradat, fara a exercita presiune.”

Inainte sa te arunci intr-o astfel de pasiune, ar fi bine sa cantaresti atat avantajele, dar si dezavantajele pe care le poate aduce o relatie cu unul dintre colegii tai.

Verifica rigorile companiei

Chiar daca poate suna ciudat, exista multe companii care au anumite reguli in ceea ce priveste relatiile infiripate la locul de munca. Acestea nu trebuie sa se regaseasca neaparat in contractul de munca, dar iti pot fi aduse la cunostinta de catre angajator, in momentul interviului.

Alte companii prefera sa evite riscurile neintelegerilor, asa ca regulile de acest gen sunt scrise si interzic relatiile romantice fie tuturor angajatilor, fie doar directorilor si managerilor. Un caz de acest gen a avut loc in cadrul companiei Boeing, unde directorul a fost dat afara pe motiv ca relatia sa cu o angajata ii scadea randamentul la serviciu.

Gandeste-te la reactia colegilor

Pregateste-te ca activitatea ta sa fie judecata si de cei din jurul tau. Este posibil ca acestia, dar si seful tau, sa fie mult mai atenti la ceea ce faci, pentru ca orice greseala risca sa fie “taxata” pe motivul relatiei tale, care iti distrage atentia.

De asemenea, o relatie la locul de munca poate ajunge drept subiect “fierbinte” pe buzele tuturor. Daca alegi sa isi petreci, de exemplu, pauza de masa in compania partenerului tau, colegii se pot simti “tradati”, indepartati, si asta va afecta rezultatele in echipa.

Cand apar certurile…

Desi cu totii ne dorim o relatie stabila , de lunga durata, nu toate se incheie cu un final fericit. Este foarte probabil ca, in orice relatie, sa apara si certurile personale, dar, in acest caz, discutiile pot avea la baza viata profesionala. Daca, in mod normal, serviciul te-ar fi eliberat de tensiunea de acasa, in cazul unei relatii la birou sunteti nevoiti sa fiti mereu unul in prezenta celuilalt. In cazul unei despartiri , veti fi din nou in ochii atentia tuturor si tensiunea la serviciu va creste.

Reputatia ta

O relatie la birou ii poate determina pe cei din jur sa te “eticheteze”. In momentul in care alegi pe unul dintre colegii tai drept partener, este posibil sa nu mai ai o a doua sansa. Reputatia ta s-ar putea sa fie periclitata si sa treci drept o persoana care gusta aventurile.

Daca decizi sa te implici intr-o relatie cu un coleg de serviciu, iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti conduci cariera mana in mana cu dragostea:

Fii discret

A fi discret nu este sinonim cu a ascunde adevarul. Ar fi indicat sa astepti pana cand sunteti amandoi siguri ca relatia evolueaza, inainte de a o anunta public. In cazul unei despartiri, nu va veti trezi protagonisti ai unei telenovele.

Pastreaza o atitudine profesionista

Nu va tineti de mana si nu va manifestati afectiunea in public. Chiar daca ceilalti colegi stiu despre relatia voastra, asta nu inseamna ca isi doresc sa ia parte la sarutarile voastre, glume sau priviri cu subinteles.

Evita mail-urile personale

Daca ai o adresa de mail de la serviciu, atunci evita sa trimiti mesaje personale de pe acesta. Multe companii monitorizeaza casuta de mail a angajatilor sai, asa ca este posibil ca declaratiile tale de dragoste sa fie citite si de seful tau.

Nu iti aduce in discutii relatia ta

Nu aduce in discutiile de grup, problemele voastre personale sau subiecte legate de relatia voastra. Nu uita niciodata ca esti prezent la serviciu pentru a lucra si obtine rezultate, nicidecum pentru a flirta cu partenerul tau.

Te-ai gandit vreodata sa te implici intr-o relatie cu un coleg de serviciu? Crezi ca ai putea sa tii lucrurile sub control? Noi iti propunem un joc haios care iti testeaza capacitatea de a disimula in fata sefului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare