Dragoste

#dragoste #cariera #alegeri

Dragoste vs Cariera: Ce pui pe primul loc?

In urma unor cercetari de specialitate s-a ajuns la concluzia ca in ziua de astazi femeile tind sa puna mai mult pret pe cariera decat pe iubire, in timp ce barbatii prefera o relatie emotionala stabila si o cariera pe un plan secund.

 

Cum de s-a ajuns la aceasta schimbare de roluri?

 

Femeile nu se multumesc cu putin si lupta constant pentru a-si indeplini scopurile schitate cu migala inca din copilarie. Atunci cand sunt mici viseaza sa fie balerine, doctorite sau cantarete. Pe parcurs, datorita educatiei primite de la parinti si de la scoala, dorinta acestora pentru afirmare profesionala se contureaza si mai bine si ajung la 20 ani sa se zbata pentru a-si face intrarea in domeniul muncii. De ce aceasta incrancenare pentru succesul profesional?

Principiile societatii s-a schimbat. Viziunea patriarhala asupra familiei si-a pierdut din putere. Acum, nu sotul este stalpul casei, unicul carmuitor al venitului familial. In construirea unei familii se pleaca pe picior de egalitate. Femeia si barbatul sunt o echipa cu principii democratice.

Emanciparea femeii este un termen acceptat in unanimitate si  o femeie apreciata este o femeie de cariera, independenta care reuseste in acelasi timp sa imparta si cariera si obligatiile gospodaresti.

In tot acest timp, barbatul isi ia de pe umeri povara intretinerii familiei. Scapand de eticheta de stalpul casei, acesta este mai relaxat si isi permite sa puna dragostea pe primul loc si cariera pe un plan secund.

Asta nu inseamna insa ca femeile nu pun pret pe dragoste. In copilarie, cand isi doreau sa ajunga balerine sau doctorite, femeile visau in acelasi timp si la acel Fat-Frumos pe un cal alb care sa le fure inima.

Insa, multe dintre ele, datorita unor esecuri emotionale sau a neincrederii, decid sa lase dragostea pe mai tarziu, gandindu-se ca nu o pot controla cum ar controla proiectele de la serviciu. Astfel, ele prefera sa-si canalizeze energia pe consolidarea unui viitor profesional stralucit si asta pentru ca aici stiu ca detin controlul si ca reusita scopului se afla doar in mainile lor.

Mai mult decat atat, femeile sunt stresate si de timp. Fiecare dintre ele se gandeste ca la un moment dat va veni timpul cand va trebui sa-si indeplineasca menirea de mama, iar atunci cariera va trebui trecuta pe un plan secund.

Tocmai de aceea, prefera sa se lupte pentru afirmarea profesionala inca de la 20 ani, pentru ca la 30 ani sa fie pregatite si pentru maternitate.

 

Dar pana la urma, ce este bine sa alegi? Cariera sau dragoste?

 

Fiecare optiune in parte are avantajul si dezavantajul ei.

Daca alegi cariera, obtii satisfacatia afirmarii, a respectului si recunosterii. Insa, nu-i dai voie iubirii sa-si faca loc in viata ta si ajungi la 50 ani sa nu ai cu cine sa imparti roadele ascensiunii tale profesionale.

Daca alegi doar dragostea, risti sa devii o persoana mediocra care realizeaza la un moment dat ca si-a ratat viata. Iar aceasta frustrare asupra propriilor incapacitati iti va umbri sentimentele. Vei considera ca acestea sunt vinovate pentru esecurile tale profesionale si astfel dragostea ta va muri.

 

Ce e de facut in aceasta situatie?

 

Cel mai bine ar fi sa gasesti un echilibru intre dragoste si cariera. Lasa ca, in sufletul tau dragostea sa ocupe primul loc si in mintea ta, cariera. Mentine o balanta constanta intre cele doua si nu le lasa sa se omoare intre ele. O viata implinita este o viata in care toate planurile sunt acoperite. Daca scopul tau este sa ai si cariera si iubire, aloca-ti timpul in asa fel incat sa le multumesti pe amandoua. Nu este imposibil atata timp cat te simti motivata.

In cazul in care ai trecut printr-un esec emotional nu te ingropa in munca doar pentru a uita. De uitat nu vei uita, in schimb te vei trezi peste cinci ani de zile ca nu sti unde ti s-a dus timpul.

In cazul in care acum esti indragostita nu te arunca cu capul inainte, uitand de toate si de tot. Faptul ca dragostea te-a facut sa uiti de acele lucruri, importante pentru dezvoltarea ta profesionala te va face sa o urasti si sa o indepartezi din viata ta la un moment dat.

Si nu uita, timpul este un dar pe care daca il irosesti fara scop nu mai primesti altul inapoi ca atare, gestioneaza-l cum trebuie.

 
Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

 

foto : www.shiratdevorah.blogspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare