Dragoste

#dragoste #internet #pericol

Dragoste pe Internet: Pericolele unei relatii online

Daca ai inceput o relatie online sau esti in cautarea uneia, este bine sa-ti iei masuri de precautie inainte pentru a stii de ce sa te feresti. Mediul online poate fi foarte periculos daca este folosit de persoanele nepotrivite si este bine sa ai in vedere anumite aspecte pentru a evita astfel o posibila trauma emotionala ulterioara.

Astfel, care ar fi situatile in care partenerul tau de chat online iti da semne ca ar fi mai bine sa dai sign out?

 

Este prea secretos

 

Exista posibilitatea ca persoana in cauza sa nu aiba suficienta incredere in tine pentru a da prea multe informatii despre el si de aceea sa prefere sa taca. Dar, in acelasi timp este foarte posibil ca retinerea acestuia sa fie o consecinta clara a faptului ca este insurat sau implicat intr-o relatie.
 

 

Flirteaza constant si cu alte fete online

 

La fel ca in viata reala si in mediul online poti da peste fustangii. Insa nu trebuie sa-ti faci griji ca ai putea fi pacalita de vreunul. Este foarte usor sa-ti dai seama ce hram poarta partenerul tau de conversatii doar fiind atenta la cum vorbeste despre fostele lui sau cautandu-l pe google. Tasteaza numele lui pe pagina de google si vezi ce gasesti. Ai putea ramane surprinsa de cate ori ii apare numele pe site-uri precum sentimente.ro , aman2.ro, simpatie.ro, hotdate.ro sau altele.

 

Iti cere prea multe informatii

 

Sa vorbiti deja de o luna si sa doreasca sa stie orasul in care locuiesti poate fi un lucru normal. Sa-ti ceara insa numarul strazii pe care stai din primul schimb de replici, nu mai este la fel de normal. Optiunea anonimatului pe care o furnizeaza mediul online permite multor persoane cu probleme psihice sa-si faca meandrele. Ca atare, este bine sa fii mai atenta in oferirea detaliilor, sa-ti iei masuri de protectie si sa tii astfel de informatii secrete fata de oameni pe care abia i-ai cunoscut.  

 

Pare interesat doar de cyber sex sau sex prin telefon

 

Daca nu esti interesata de astfel de activitati, mai mult ca sigur relatia voastra nu va atinge si un alt nivel ca atare ca n-are sens sa-ti pierzi timpul.

 

Nu vrea sa te cunoasca personal

 

Daca a trecut deja cateva luni de cand vorbiti pe messenger si totusi tot nu vrea sa va intalniti fata in fata, poate insemna ori ca ascunde un defect fizic, ori ca are o alta relatie emotionala ori ca nu este interesat de tine. In toate cele trei variante tu ai un singur lucru de facut: sa mergi mai departe. O relatie online si nimic mai mult nu poate fi una de durata finalizata in fata altarului.

 

Vrea sa va mutati impreuna dupa doua intalniri

 

Oricat de romantic si frumos ti s-ar parea, o astfel de replica rareori duce la ceva bun. O relatie de durata se construieste in timp si cu rabdare. Fiecare etapa a ei este importanta si nu trebuie sarita. Ca atare, nu grabi lucrurile pentru ca ai putea constata la un moment dat flacara iubirii s-a stins la fel de brusc precum s-a aprins.

 

Iti cere bani sau alt ajutor

 

Poate ca momentan nu te deranjeaza lucrul acesta si te gandesti doar ca ai facut un gest nobil. Este posibil in timp insa ca acest gest nobil sa se dovedeasca a fi de fapt o pierdere. Nu implica imprumuturile, actele de binefacerea sau alte asemenea ajutoare cand te afli la inceputul unei relatii online. Oamenii pot profita adesea de bunatatea celorlalti, de aceea este bine sa lasi timpul sa-ti arate daca persoana respectiva merita ajutorul tau sau nu.

Nu uita, in fiecare situatie in care te gasesti reactionezi in functie de instinct. Ceea ce este bun pentru tine, ar putea fi rau pentru celalalt si invers. Ca atare, foloseste-ti mintea si instinctul atunci cand intreprinzi ceva. Asculta-ti vocea ratiunii si nu te lasa purtata de val, iar daca un gest sau o vorba rea te face sa te simti inconfortabil, rezolva repede problema si nu alege sa o ignori.

 

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

 

Foto : www.electricshopping.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Top

Sfatul expertului