Dragoste

#dragoste #despartire #relatie

Dragoste cu sila: Cand stii ca e momentul sa-l lasi sa plece?

Dragoste cu de-a sila nu se poate... sau se poate? Raportandu-ne la numarul tot mai mare de relatii nascute dintr-un soi de obligativitate , manipulare sau compromis, ai zice ca se poate. Insa cu ce urmari?

Atunci cand iubesti pe cineva la nebunie tinzi sa devii egoist si chiar orb.  In aceste momente, chiar daca undeva in sufletul tau iti dai seama ca partenerul de viata nu mai simte nimic pentru tine, tot te trezesti tragand de el ca de un cal mort, pentru simplu motiv ca nu suporti ideea de a-l pierde.

 

Unde duce insa acest comportament in dragoste?

 

Insistenta continuarii unei relatii unilaterale duce la frustrare si sentimente ranite de ambele parti. Victima subjugarii tale se va sufoca la un moment dat si nu numai ca nu va simti nici macar mila pentru tine, dar va incepe chiar sa te urasca. Iar  pe tine, acest comportament te va durea cumplit de tare.

 

Ce poti sa faci in acest caz?

 

Trebuie sa te opresti, sa realizezi ca nu-l poti influenta pe cel de langa tine. Nu poti gandi tu in locul lui si nu poti sa-i  implementezi tu iubirea in suflet doar pentru ca asa vrei tu si constientizezi faptul ca dragoste cu de-a sila chiar nu se poate.

 

Cand stii ca e momentul sa-l lasi sa plece?

 

In mod normal simti cand cel de langa tine nu te mai iubeste. Nu te astepta sa ti-o spuna el. Faptul ca nu te mai iubeste nu inseamna ca nu mai tine la tine si ca vrea sa-ti faca rau.

Va ramane langa tine insa doar pentru a te face sa-ti dai seama ca lucrurile intre voi chiar nu mai merg si ca este momentul sa o luati fiecare separat pe drumul lui.

 

Cum iti dai seama ca el vrea sa plece ?

 

• Va vedeti din ce in ce mai rar
• Va certati din orice
• Cade des pe ganduri
• Incepe sa-l irite lucruri care inainte nu-l deranjau la tine
• S-a indragostit de altcineva
• Uita ce l-ai rugat sa faca

 

Exemplele pot fi multe si depind de la caz la caz. Ceea ce trebuie sa intelegi tu de fapt este ca atunci cand aceste semne isi fac simtita prezenta in relatia ta, nu trebuie sa le ignori sau sa te sperii de ele si sa fugi, ci sa le infrunti. Trebuie sa faci o introspectie asupra vietii tale de cuplu, asupra sentimentelor tale, sentimentelor lui si sa iei o decizie.

Iar, in cazul in care constati ca gesturile lui de iubire sunt asociate de multe ori cu termeni precum obligativitatea, supunerea sau mila, (trebuie) sa-ti dai seama ca este momentul sa-l lasi sa plece.

Dragoste cu de-a sila chiar nu se poate si chiar daca multi oameni se mint singuri incercand sa darame acest concept, viata lor nu este una fericita, iar tu iti doresti fericire, nu-i asa?

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .

Foto : www.1000fights.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare