Dragoste

#iubire #relatie #birou

Doua cupluri vorbesc despre iubirea la birou

S-a scris foarte mult despre relatiile la birou, iar parerile sunt impartite – sunt unii care spun ca nu e bine sa incurci borcanele pentru ca nu poate iesi nimic bun din asta, iar altii considera ca o astfel de relatie e ideala mai ales in conditiile in care nu au prea mult timp liber.

Astazi vom afla parerile unui cuplu care lucreaza impreuna, si ne vor spune, cap coada, ce parere au ei despre relatia pe care o au, daca e buna, daca e rea, daca recomanda si altora sa se implice intr-o astfel de iubire si care sunt limitele de "conduita" care trebuiesc respectate in incinta locului de munca.

Andrei, 26: “Personal, am o astfel de relatie de aproape 6 luni si este OK , iar parerea mea este ca atata vreme cat sentimentele sunt reale si reciproce, restul este apa de ploaie , iar faptul ca suntem si colegi de serviciu nu inseamna nimic altceva decat faptul ca sunt mai mult timp alaturi de jumatatea pe care o iubesc si nu sunt de acord doar cu afisarea exagerata a sentimentelor, gen saruturi "la sentiment" pe mijlocul culoarului.”

Alexandra, 22: “Sunt incantata de faptul ca stiu in permanenta unde e si nu e vorba de lipsa de siguranta, e doar un sentiment foarte placut. Celor care isi doresc sa isi incerce norocul cu un coleg/o colega de serviciu ii sfatuiesc sa nu mai stea pe ganduri si sa o faca. Evident, asta nu inseamna ca trebuie sa se poarte la job ca si cum ar fi acasa la ei, sa nu isi spele “rufele murdare” la munca si sa nu isi arate dragostea ca si cum ar fi in propriul pat.”

Cristina, 24: “Sa ai o relatie la servici poate fi si un lucru bun si unul rau, in acelasi timp. Daca stii cum sa te comporti si cum sa iti pastrezi intimitatea de cuplu doar pentru timpul liber, totul este ok. Asta inseamna ca nu ne vom apuca niciodata sa ne certam sau pur si simplu sa discutam despre chestii casnice sau cine stie, sexuale, intre colegii de servici, nu vom folosi gesturi de tandrete la birou, nu ne vom apuca sa ne pupam sau sa ne tinem de manuta in timpul sedintelor, etc. Pe scurt, daca stii sa nu implici viata personala si intima cu cea de servici si daca stii cum sa faci ca nimeni sa nu te vada ca iubitul/iubita colegului ci ca un simplu coleg de birou, totul poate fi ok.

Partea mai putin frumoasa, intervine atunci, cand in ciuda a tot ce faci, colegii de birou nu mai au aceeasi incredere profesionala in tine si cand se feresc de a-si spune parerile sincer pentru a nu te supara ca, pentru ca ... a zis ceva de rau de iubitul/iubita ta.

In ceea ce ne priveste, cred ca relatia decurge super ok. Noi reusim sa despartim cele doua realitati – servici si viata personala – si sa nu le intersectam. Odata ajunsi la servici, tot ce tine de intimitatea noastra dispare si revine doar cand parasim locul de munca.

O alta parte buna in a avea o relatie cu un coleg de servici, este faptul ca iti poti petrece mai mult timp impreuna, spre deosebire de cuplurile care apuca sa se vada doua, trei ore seara inainte de culcare. In acelasi timp, ne intelegem foarte bine profesiile si nu ne suparam daca petrecem prea mult lucrand pentru ca fiecare ii intelege nevoile profesionale celuilalt fiind implicati in aceeasi treaba.”

Gabriel, 24: “Pentru mine e super ok, mai ales ca sunt atatea avantaje (cele pe care le-a insirat si ea mai sus). Ideea e ca trebuie sa fie o diferenta clara intre timpul petrecut la job si cel de acasa si ma bucur ca amandoi suntem in stare sa facem acest lucru. In rest toate bune, recomand tuturor sa incearce iubirea la birou”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Conflictul dintre generatii a devenit… „razboi”

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare