Dragoste

#beneficii casatorie #casatorie #mariaj

Divortul nu e sanatos. Iata de ce este mai bine sa ramai casatorit!

Un studiu recent al sociologilor americani dezvaluie beneficiile neasteptate ale relatiilor maritale stabile. Se pare ca o casnicie trainica este de natura sa influenteze atat pozitia in societate, cat si starea psihica a celor doi membri ai cuplului. Iata si cateva din avantajele mariajului!

 

Stare de fericire

Rezultatele studiului efectuat de americani arata ca nivelul de fericire al persoanelor casatorite este cu mult mai mare decat in cazul celibatarilor. Efectul cel mai pregnant se observa in timpul perioadelor de criza ale varstei mijlocii, cand celibatarii sunt supusi unui nivel de stres mai mare.

Sprijin la nevoie

Un cuplu solid se face observat si in societate, fiind baza necesara pentru consolidarea pozitiei sociale a celor doi soti. Din punct de vedere economic, s-a dovedit ca relatiile stabile cresc sansele de reusita in cariera si, implicit, veniturile, caci toate cheltuielile se impar la doi.  De altfel, numarul casniciilor stabile este mult mai mare in randul celor cu venituri peste medie si cu o educatie superioara. In randul clasei de jos, cu venituri minime, rata divorturilor este in crestere de cateva decenii.

In plus, cuplurile casatorite adopta obiceiurile sanatoase, ceea ce sporeste speranta de viata a partenerilor.


Sursa foto: lotsawords.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Femeia in rol principal

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare