Dragoste

#destin #liber arbtriu #alegere #relatii #cuplu #iubire #dragoste #partener #decizii #libertate #soarta

Destin sau liberul arbitru?

Simple coincidente sau posibile semne?  Liberul nostru arbitru sau destinul implacabil? De multe ori mi-am pus intrebarea asta. De ce? Simplu, pentru ca desi cred in semne, de multe ori ma lovesc de coincidente si de fiecare data cand ma lupt pentru liberul meu arbitru castiga destinul, ca atare ca nu stiu ce sa mai cred.

Se spune ca ce iti este scris, in frunte ti-e pus. Ca daca nu-ti este dat sa fii cu o anumita persoana, chiar nu vei fi si invers. Cu toate acestea de ce nu ne multumim cu aceste lucruri ce se vor certe? De ce nu stam frumusel cu mainile in san asteptand marele destin sa-si faca meandrele cu noi? Va spun eu de ce. Pentru ca nu suportam ideea ca altcineva sa ne controleze viata. Pentru ca vrem libertatea de a alege pe cine  sa iubim si pe cine nu.

Astfel, cu fiecare ocazie pe care o avem, ne luptam sa fentam acest destin. Ne bagam liberul nostru arbitru la inaintare fara coif si scut de protectie si ii dam drumul in arena: „Nah, ia si bate-te cu destinul!”  Doar pentru  ca mai multe semne iti striga in urechi ca un tip nu este facut pentru tine, asta nu inseamna ca trebuie sa te si opresti, nu-i asa? Pana la urma daca tu il vrei, de ce nu-l poti si avea?

Cum riposteaza destinul in toata aceasta poveste? Simplu, arunca cu semne in tine avertizandu-te ca nu este cazul sa te complici, iti da si cateva farame de atentie, pentru a te amagi ca ai si tu libertatea ta  dupa care isi scoate artileria grea si iti da verdictul spunandu-ti simplu:  „n-ai sa fii cu el acum nici de-ai face tumbe. Nu-ti va sta alaturi nici  legat cu forta de maini si de picioare. Va gasi el suficienta forta sa se dezlege pentru ca destinul lui va lucra in acelasi timp cu mine si il va duce pe calea lui, nu a ta”.

Ce facem noi dupa aceasta batalie? Ne retragem sleiti de putere pentru a ne reface fortele. Analizam semnele care nu ne plac, le transformam frumusel in unele pozitive sau le trecem drept  simple coincidente in caz ca nu putem scoate nimic in favoarea noastra din ele si urzim un nou plan de atac. 

Intr-un final, unde ajungem?? La epuizare totala pe termen nedefinit. Nu ne vom lasa niciodata pana nu ne vom lamuri noi clar ca acea persoana chiar nu este potrivita pentru noi. Si atunci cand vom ajunge la aceasta concluzie,  sub nicio forma nu vom accepta ca destinul ar fi avut vreun amestec. Vom spune simplu ca ne-am oprit pentru ca asa am vrut noi, avand libertate de a alege.

Intotdeauna vom lupta cu destinul si vom incerca sa-l fentam  in conditiile in care nu ne place ce ne prezinta el. Atunci cand vom gasi marea iubirea care sa ne stea la brat pana la adanci batraneti il vom proslavi  si ii vom inchina si o oda de multumire . Dar, atunci cand ne vom gasi in situatii care nu ne convin, vom scoate de la naftalina liberul arbitru care sa se ia tranta cu soarta pentru drepturile noastre. Si asta pentru ca, in final, fiecaruia dintre noi ii place sa obtina trofeul dorit, indiferent de context, si rareori aprecieaza atunci cand pierde.

Intalneste cei mai interesanti baieti si cele mai frumoase fete din Romania si din strainatate. Nu ezita sa-ti gasesti si tu fericirea cu ajutorul sistemului de dating online. Creeaza-ti profil pe dating.acasa.ro .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut: Cadoul de Craciun. De ce inseamna atat de mult?

Expertul Acasa.ro, Simona Jeles, psihoterapeut

Pune o intrebare

Sfatul expertului