Dragoste

#femei #fericire #partener #relatie de cuplu

De ce sunt femeile mai fericite cand partenerul lor este suparat

Un nou studiu sugereaza ca femeile sunt mai fericite atunci cand partenerul lor de viata este suparat. La o prima vedere, atitudinea femeilor pare sadica sau, cel putin, rautacioasa. In realitate, barbatii care se manifesta emotional sunt priviti de catre femei ca fiind mai implicati in relatie.


Incidentele in cuplu si reactiile partenerilor


Studiul a fost realizat de Scoala de Medicina Harvard si a fost publicat de catre American Psychological Association. In cadrul acestuia, au fost analizat in jur de 100 de cupluri, privind reactiile iubitelor sau sotiilor in momentele in care partenerul lor era suparat. 71% dintre cupluri erau cupluri de albi, 56% erau cupluri casatorite, iar durata medie a casniciei era de 3 ani si jumatate. In cadrul cercetarii, participantilor li s-a cerut sa descrie un incident cu partenerul in ultimele doua luni, pe care l-au considerat suparator sau dezamagitor.


Cand sunt satisfacute femeile si barbatii in urma unui conflict


Studiul realizat de Harvard a aratat ca femeile sunt multumite cand constata ca partenerul isi da seama cand ele sufera. Faptul ca el realizeaza ce se intampla cu iubita sau sotia lui o face pe aceasta din urma sa fie convinsa ca legatura este una serioasa. Aceeasi constatare, insa, nu i-a facut pe barbati mai fericiti.

Femeile considera ca o relatie este mai serioasa atunci cand partenerii lor isi manifesta supararea, suferinta, insatisfactia, deoarece aceste manifestari ar arata implicarea. Pentru femei, acesta este un semn de angajament serios. Cand barbatul nu raspunde la un conflict si este deconectat emotional, femeile tind sa sufere din cauza lipsei lui de reactie.

In urma cercetarii, s-a sugerat ca barbatii sunt satisfacuti in relatia de cuplu atunci cand pot sa "citeasca" corect emotiile pozitive ale partenerei. Dimpotriva, femeile se declara satisfacute cand reusesc sa inteleaga corect emotiile negative ale partenerului de viata.


Barbat sensibil sau puternic si macho?


Atitudinea femeilor in fata vulnerabilitatii masculine reiese si din preferintele pentru barbatii sensibili. Conform unui studiu realizat de Universitatea Aberdeen din Scotia, s-a constatat ca unele femei isi doresc sa fie cu un partener sensibil. Studiul a analizat 4500 de femei din 30 de tari.

S-a constatat ca femeile care traiau in tari cu un nivel precar al sanatatii, precum Brazilia, isi doresc barbati puternici, de tip macho. Din aceeasi categorie fac parte si Statele Unite, unde s-a constatat o inclinare spre barbatii puternici, mai degraba decat spre cei sensibili. Femeile care traiau in tari cu un sistem sanitar functional, precum Suedia, isi doreau barbati mai sensibili, in genul personajului lui Tom Cruise din Jerry Maguire.

Exista, insa, si cercetatori care considera ca femeile una spun si alta fac. Astfel, desi femeile spun ca vor tipi sensibili precum Sam Baldwin (interpretat de Tom Hanks in Sleepless in Seattle), in realitate, femeile nu ar iubi astfel de barbati si si-ar dori un tip macho.

Sursa foto : drlauraberman.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Daniela Irimia: Cele 3 moduri prin care comunicam zi de zi

Expertul Acasa.ro Daniela Irimia, trainer de dezvoltare personala

Pune o intrebare