Dragoste

#iubire #relatie de dragoste #te iubesc #sentimente barbati

De ce sunt barbatii primii care spun te iubesc

Desi o veche teorie spune ca barbatii vin de pe Marte si femeile de pe Venus, cei care spun primii " te iubesc " sunt barbatii, nu partenerele lor. Exista mai multe motive pentru care reprezentantii sexului tare isi declara sentimentele mai repede decat partenerele lor.
 

"Te iubesc", sex versus angajament

Conform unui studiu american recent, se pare ca barbatii sunt cei care spun primii aceste cuvinte intr-o relatie. Studiul mai arata, insa, ca desi rostesc aceste cuvinte, ele nu inseamna ca persoana respectiva chiar simte ce spune.

Conform studiului, barbatilor le face mai multa placere sa li se spuna ca sunt iubiti atunci cand inca nu au facut sex cu partenera lor. In acest caz, declaratia este ca o promisiune ca partida de sex va avea loc. In schimb, femeile prefera sa li se spuna "te iubesc" dupa ce au facut sex, ca o dovada ca sunt inca respectate de catre partenerii lor.

"Unii barbati s-ar putea sa realizeze ca declarandu-si iubirea ar putea sa o faca pe femeie mai dornica sa faca sex cu ei, prin urmare acestia isi dezvaluie sentimentele pentru a-si arata angajamentul si "a incheia afacerea". Intre timp, femeile vad sexul ca pe ceva care face parte dintr-un ansamblu, de aceea isi doresc sa auda aceste cuvinte dupa ce actul sexual s-a consumat" afirma dr. Laura Berman, citata de The Chicago Sun-Times.

Conform studiului realizat de Massachusetts Institute of Technology, barbatii spun "te iubesc" cu 6 saptamani mai devreme decat femeile, intr-o relatie. Studiul mai arata, insa, ca barbatii care spun aceste cuvinte prea devreme intr-o relatie nu trebuie crezuti pe cuvant.

Totodata, femeile se asteapta sa li se spuna "te iubesc" numai atunci cand relatia a devenit una serioasa. Intr-un astfel de moment, o declaratie venita din partea barbatului este interpretata de femei ca o promisiune de angajament. Totodata, in acel punct al relatiei, barbatul este privit ca un potential tata pentru orice copil.

 

"Te iubesc" pentru ca ... asa este frumos


O alta teorie a specialistilor este ca barbatii spun primii "te iubesc" deoarece este asteptat ca ei sa faca primul pas. Aceste asteptari sunt inoculate de catre societate. Barbatii stiu, astfel, ca orice femeie isi doreste sa i se spuna aceste cuvinte. Dimpotriva, femeile sunt reticente in a-si declara iubirea din cauza ca sunt invatate sa fie retinute, pentru a nu-l speria pe barbat cu o posibila dependenta afectiva.
 

Femeile se indragostesc mai greu decat barbatii

Desi femeile sunt considerate mai emotive si mai vulnerabile, acestea sunt si mai circumspecte cand vine vorba despre iubire. Conform Marissei Harrison, psiholog la Pennsylvania State University, femeile sunt mai pragmatice in domeniul amoros, comparativ cu barbatii. Astfel, barbatii au mai multe sanse sa se indragosteasca in cateva saptamani, in timp ce femeile au nevoie de mai multe luni pentru a se indragosti de cineva, se arata in acelasi studiu.

In acelasi timp, exista mai multe sanse ca barbatii sa fie tentati sa-si declare dragostea, mai curand decat o fac femeile intr-o relatie. Conform aceluiasi studiu, s-a constatat ca barbatii si-au dorit sa faca sex cu partenera lor pentru prima data la cateva saptamani de la inceputul relatiei . Femeile, insa, au preferat sa astepte cateva luni.

Sursa foto: hmynishani.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din dragoste

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului